Area Sales Manager till Beckhoff Jönköping

Är du eller vill arbeta som säljare och trivs med tanken att ansvara för en hel region? Brinner du för att hitta nya affärer och vill arbeta nära och rådgivande med både nya som befintliga kunder? Har du kanske dessutom lätt för att uttrycka dig med tekniska termer och har marknadslägeskoll inom automationsvärlden? Då har vi drömjobbet för dig! Hos Beckhoff Automation AB Jönköping blir du en del av ett internationellt ledande bolag med en familjär känsla. Här får du möjlighet att arbeta med ett starkt väletablerat varumärke och i en roll med stor möjlighet till utveckling! 

Som Area Sales Manager inom Industriautomation…

kommer du att ha en viktig roll och ansvara för försäljningen av Beckhoffs produkter i region Jönköping. Du arbetar nära dina kunder och de kommer vara allt ifrån internationella stora bolag till de lite mindre. Arbetet sker ofta ute hos kund där du bland annat kommer se över deras installationer, vara rådgivande och komma med lösningsförslag. Du har eget budgetansvar och ansvarar även för:

 • Säljmål

 • Uppsökande sälj

 • Offerter

 • Följa upp beställningar och leveranser

 • Att leda, utveckla och bygga relationer med systemintegratörer, OEMs, konsulter, entreprenörer och slutanvändare

Produktutbudet är ett komplett spektrum av automationsprodukter som till exempel Industri PC, fältbusskomponenter, PLC/NC automationsmjukvara, motionsystem och kompletta PC-baserade automationslösningar. Beckhoffs komponenter och systemlösningar används i en rad olika sektorer och över hela världen. Du kommer även ha en bra produkt- och kunskapsstöttning i interna tekniker som arbetar nära både dig och befintliga kunder, och som också har en stöttande och vårdande roll gentemot kund.

Då denna roll är ny i regionen så kommer du ha överlämning från andra regioners säljare som just nu arbetar med kunder i regionen. Du kommer också fortsatt ha ett nära samarbete med de övriga kollegorna på de andra kontoren. Då det i nuläget inte finns ett fysiskt kontor i Jönköping så ska du känna dig bekväm med att arbeta från ett hemmakontor de cirka två dagar i veckan som du inte är ute hos kund.

Du har gärna en teknisk bakgrund…

och om inte inom industriell automation så kanske inom mekaniska lösningar eller från SCADA-system. Dina erfarenheter bör ha gett dig goda kunskaper om den svenska automationsmarknaden och dess kunder, och du har viljan att både göra bra affärer och att få arbeta med teknik. Krav är:

 • Relevant akademisk utbildning

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

 • B-körkort

 • Kunna utföra reseaktivitet inom Sverige, ca tre dagar i veckan

Vi ser gärna att du har försäljningserfarenheter (B2B), men med en bakgrund inom automation så är kanske säljrollen ett spännande nästa steg i karriären!

Du är självgående, team-orienterad och…

trivs i en öppen och prestigelös företagskultur där man hjälps åt. Har du inte tekniska erfarenheter så har du en teknisk förståelse eller ett stort tekniskt intresse som gör att du på ett enkelt sätt kan ta till dig produktinformation, förstå Beckhoffs utbud till kund och med rätt tekniska termer kunna föra dialog med kund. Du är proaktiv, gillar ett bra samarbete och trivs med det kollegiala, att både kunna be om och ge stöttning. Du är även:

 • Strukturerad

 • Resultatdriven

 • Och trivs med frihet under ansvar

Beckhoff är internationellt ledande inom teknologi för datorbaserad styrning…

och har sedan företaget grundades 1980 ständigt legat i framkant med innovativa produkter och lösningar med grunden i den PC-baserade stryrningen. Beckhoffs PC-control-filosofi samt uppfinningen av Lightbus-systemet, av I/O-busssystem och automationsprogramvaran TwinCAT är milstolpar inom automatiseringstekniken och har slagit igenom som effektiva alternativ till den traditionella styrningstekniken. EtherCAT, realtids-ethernet-lösningen, tillhandahåller en framåtriktad, effektiv teknik för en ny generation av styr- och regleringskoncept.

Huvudsätet för Beckhoff Automation finns i Tyskland och där finns alla centrala avdelningarna såsom utveckling, produktion, administration, distribution, marketing, support samt service. Vår närvaro på den globala marknaden säkras genom dotterbolag och via globala återförsäljare representeras Beckhoff i mer än 75 länder.

Huvudkontoret för vårt svenska dotterbolag är beläget i Malmö, med ytterligare kontor i Göteborg, Stockholm och Piteå. Kundanpassade maskiner utgör en stor del av det svenska industrilandskapet och vi hjälper våra kunder över hela landet med vårt mycket motiverade team med mer än 30 ingenjörer och specialister.

Läs mer om oss här

För att söka rollen… 

är du varmt välkommen att ladda upp ditt CV och personliga brev. Urval sker löpande. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. 

I denna rekrytering samarbetar Beckhoff Automation AB med Roi Rekrytering. Vid frågor vänligen kontakta Rekryteringskonsult Elise Ahlbertz – elise.ahlbertz@roirekrytering.se.

Anställning hos: Beckhoff Automation AB
Omfattning: Heltid 
Start: Enligt överenskommelse

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!