Enhetschef till Optimera Kode

Optimera Svenska AB är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för yrkeskunder och har idag 66 byggvaruhus i Sverige och säte i Malmö. Optimera har cirka 1000 anställda och omsätter ca 4,5 miljarder SEK. Optimera finns även i Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint-Gobain som är en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Saint-Gobain omsätter ca 41 miljarder Euro och har mer än 179 000 anställda i 67 länder.

Vill du med ett engagerat ledarskap, strategiskt arbetssätt och starkt driv, bidra till Optimeras fortsatta framgång i Kode? Nu erbjuds möjligheten till en mycket intressant och utvecklande ledarroll, där din erfarenhet från byggbranschen, kombinerat med goda ledaregenskaper värdesätts.


Om Optimera – Vi erbjuder

 • En ansvarsfull, utmanande, varierande och attraktiv tjänst som enhetschef, till en välmående och växande enhet

 • Struktur och förutsättningar för att bygga vidare på Optimeras tillväxt och framgång i Kode

 • En trygg arbetsplats, med starka ägare och sunda värderingar – ett företag som satsar och bryr sig om sin personal och sina kunder

 • Möjlighet att arbeta med ett starkt varumärke som erbjuder innovativa och enkla lösningar, välplanerade enheter, kundanpassat sortiment och hög tillgänglighet

 • Trevliga, engagerade och kompetenta kollegor


Om tjänsten

Som enhetschef för ett trevligt och kunnigt team om ett 10-tal medarbetare, ansvarar du för enhetens resultat, arbetsmiljö och säkerhet, samt för att planera, leda, inspirera, engagera, stötta, coacha och följa upp dina medarbetare. Utöver att leda personal, kommer du själv att ha en viktig roll genom att skapa struktur och goda förutsättningar för dina kollegor.

Som resultatansvarig enhetschef ansvarar du för enhetens försäljning, där lokala och regionala proffsbyggare är dina samarbetspartners. Som enhetschef är du även säljledare och stöttar säljteamet och skapar förutsättningar för kundansvariga att framgångsrikt kunna utveckla Optimeras befintliga nyckelkonton, samt för att effektivisera och prioritera säljteamets proaktiva bearbetning av nya kunder.

Tillsammans med säljteamet och övriga kollegor, kommer du ansvara för att försäljningen för Optimeras lokala bygghandel i Kode fortsätter att stärkas.


Arbetsuppgifter

 • Leda en väl fungerande bygghandel i tillväxt, med branschkunnig personal

 • Stötta varje avdelning och individ, utifrån förutsättningar och behov

 • Strukturerat och målfokuserat sätta upp strategier med personal, samt följa upp och mäta prestation

 • Stötta och coacha så att säljprocessen med prospektering och avtalsförhandling drivs i mål

 • Strukturerat uppföljningsarbete och ansvar för genomförande av personal- och kundaktiviteter

 • Nära samarbete med personal, samt driva interna personal-, drift- och säljmöten


Om dig

Vi söker dig med goda ledaregenskaper, samt med försäljningsvana gentemot yrkeskund, då vikten av förståelse för dina kunders behov och köpprocess är stor. Erfarenhet från byggbranschen är meriterande. I rollen som enhetschef stöttar du hela teamet i att leva efter Optimeras värderingar: personligt – tryggt – enkelt, samt att ett gott arbetsklimat och kundengagemang efterlevs, vi ser därför att du är modig, tydlig, nyfiken, social och en god relationsbyggare.

Har du goda ledaregenskaper, samt vana av att skapa lönsamhet i en växande organisation? Då ser vi gärna att du söker tjänsten som enhetschef hos Optimera i Kode. 


Ansökan

Låter det intressant? För frågor kring tjänster, kontakta regionchef Joakim Olsson, tfn 031-70 72 504, e-post joakim.olsson@optimera.se.

Notera att rekrytering och urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan i formuläret till höger med ett personligt brev och CV så snart som möjligt, dock senast den 29 maj.

Välkommen med din ansökan!

 

SGDS Gruppen erbjuder

Saint-Gobain Distribution Sverige omfattar bolagen Bevego, Dahl, Optimera, Kakelspecialisten och Konradssons Kakel med respektive dotterbolag. SGDS Gruppen är det svenska moderbolaget.

Tillsammans har vi Sveriges bredaste sortiment av produkter och tjänster inom området bygg och installation. Vi har över 150 000 proffskunder, omsätter drygt 16 miljarder, har över 170 etableringar och är nästan 3 000 medarbetare.

Vi är specialister i samverkan – det gör oss unika på svensk marknad. Vi strävar alltid efter att göra allt lite bättre. Våra medarbetare drivs av att skapa värde för våra kunder och var och en tillsammans strävar efter att upplevas som tillgängliga, tillförlitliga och kompetenta. Hos oss arbetar personer med varierad ålder och bakgrund och kulturen är prestigelös och dynamisk där alla bidrar med sin expertis, kompetens och stora engagemang.

https://www.sgdsgruppen.se/

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!