Enhetschef till Optimera Motala

Optimera Svenska AB är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för yrkeskunder och har idag 66 byggvaruhus i Sverige och säte i Malmö. Optimera har cirka 1000 anställda och omsätter cirka 4,3 miljarder SEK. Optimera finns även i Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint-Gobain som är en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Saint-Gobain omsätter cirka 41 miljarder Euro och har mer än 179 000 anställda i 67 länder.

Vill du med ett starkt driv, engagerat ledarskap och strategiskt arbetssätt, bidra till Optimeras framgång i Motala. Nu erbjuds möjligheten till en mycket intressant och utvecklande ledarroll, där din erfarenhet från byggbranschen, kombinerat med goda ledaregenskaper värdesätts.


Om Optimera – Vi erbjuder

 • En ansvarsfull, utmanande, varierande och attraktiv tjänst som enhetschef

 • Struktur och förutsättningar för att bygga vidare på Optimeras tillväxt och framgång i regionen

 • En trygg arbetsplats, med stark och uthållig ägare och sunda värderingar – ett företag som satsar och bryr sig om sin personal och sina kunder

 • Möjlighet att arbeta med ett starkt varumärke som erbjuder innovativa och enkla lösningar, välplanerade enheter, kundanpassat sortiment och hög tillgänglighet

 • Trevliga, engagerade och kompetenta kollegor


Om tjänsten

Som enhetschef för ett trevligt och erfaret team om ett drygt 10-tal medarbetare, ansvarar du för enhetens resultat, arbetsmiljö och säkerhet, samt för att planera, leda, inspirera, engagera, stötta, coacha och följa upp dina medarbetare. Utöver att leda personal, kommer du själv att ha en viktig roll genom att skapa struktur och goda förutsättningar för dina kollegor.

Som resultatansvarig enhetschef ansvarar du för och bidrar till enhetens försäljning, där lokala proffsbyggare är dina samarbetspartners. Du stöttar säljteamet med täta uppföljningar och eget kundansvar som skapar förutsättningar för övriga kundansvariga att framgångsrikt kunna utveckla Optimeras befintliga nyckelkonton, samt för att effektivisera och prioritera säljteamets proaktiva bearbetning av befintliga och nya kunder.

Tillsammans med ditt team kommer du ansvara för att Optimeras lokala bygghandel i Motala fortsätter att utvecklas.


Arbetsuppgifter

 • Fortsätta arbetet med att skapa bygghandelns bästa kundupplevelse

 • Stötta varje avdelning och individ utifrån förutsättningar och behov

 • Driva förändring för att tillgodose kundernas behov

 • Bidra med kompetensförstärkning till teamet

 • Nätverka med marknaden för att bygga varumärket lokalt

 • Strukturerat och målfokuserat sätta upp strategier med personal samt följa upp och mäta prestation såväl individ som grupp

 • Stötta och coacha bygg-, butiks-, och lagersäljare i arbetet med att säkerställa rutiner och processer

 • Strukturerat uppföljningsarbete och ansvar för genomförande av personal- och kundaktiviteter

 • Driva interna personal-, drift och säljmöten


Om dig

Vi söker dig med chefserfarenhet och goda ledaregenskaper samt med försäljningsvana gentemot yrkeskund då vikten av förståelse för dina kunders behov och köpprocess är stor. Erfarenhet från byggbranschen är meriterande.

I rollen som enhetschef stöttar du hela teamet i att leva efter Optimeras värderingar: personligt – tryggt – enkelt, samt att ett gott arbetsklimat och kundengagemang efterlevs. Vi ser därför att du är driven, kommunikativ, nyfiken, social och en god relationsbyggare.

Är du en tydlig, empatisk och ödmjuk ledare som bygger laget, som drivs av att utveckla och driva förändringar för att tillsammans med ditt team nå uppsatta mål. Har en god kommunikativ förmåga samt vana av att skapa lönsamhet i en växande organisation? Då ser vi gärna att du söker tjänsten som enhetschef hos Optimera i Motala.


Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst.

I denna rekrytering samarbetar Optimera Svenska AB med Unik Resurs. För frågor om tjänsten kontakta rekryterare Marie Johansson, 070 –091 14 03, marie.johansson@unikresurs.se och search och rekryteringskonsult Johanna Hermansson, 076-724 88 34, johanna.hermansson@unikresurs.se

Följa länken för att skicka in din ansökan: https://cv.unikresurs.se/cv_unikresurs/assignment.jsp?mtrpage=assignment&id=7517&tc=cv&mtrid=7517

Väl mött!


Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång.

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

 

Lycka till!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!