Global Procurement and Supply Chain Director till Välinge Innovation

Brinner du för inköp och supply chain och vill vara med att skapa framtidens golvbolag?

Detta är en möjlighet att få vara med i en expansiv fas hos ett av Sveriges främsta bolag inom innovation och produktion!

Välinge Innovation har en lång och framgångsrik tradition av utveckling av nya teknologier inom golv- och möbelindustrin samt att kommersialisera dessa genom licensiering. De senaste åren har affärsmodellen utvecklats till att också inkludera produktion och försäljning av egna trägolv med den nya och patenterade teknologin Woodura®. 2019 byggdes en av världens mest effektiva trägolvsfabriker i Viken, en fabrik som också används för utveckling av ny teknik och nya produkter. 2020 beslutades att bygga världens största trägolvsfabrik i Kroatien med produktion som startar 2022. Trägolv med teknologin Woodura® är framtidens trägolv och vi kan idag inte tillgodose marknadsbehovet. Vi står nu inför en expansiv fas där organisationen ska anpassas efter framtidens utmaningar och nya möjligheter öppnas.

Vi söker en Global Procurement and Supply Chain Director för vår affärsenhet Välinge Industries. Positionen är ny och en direkt följd av den kraftiga expansion vi gör och du kommer att ansvara för att bygga upp en global Supply organisation med bas i Viken. I den expansiva fas vi befinner oss i, är planen att ytterligare flertalet fabriker och produkter kommer inkluderas i ansvarsområdet inom närtid. Ditt övergripande ansvar kommer huvudsakligen inkludera följande områden:

Strategiskt och operativt inköp

 • utveckla och implementera inköpsstrategier

 • leverantörsval, avtalsförhandling samt ansvarig för leverantörshantering och leverantörsrelationer

 • ansvara för arbetssätt för SiOP och daglig orderläggning

Prognos och efterfrågan

 • utveckla och implementera en prognosprocess

 • leverera kort- och långsiktiga prognoser för interna och externa intressenter

Produktberedning och produktplanering

 • ansvarig för masterplaningen av alla produktionsfabriker

 • i samråd med produktchefer ansvarar för en uppdaterad produktstruktur i ERP samt produktuppdelningen mellan fabriker

Transport och lagerhållning

 • huvudansvar för inkommande transporter och råvarulager

 • huvudansvar för utgående transporter, centrallager och distributionslager

I din roll som Supply Chain Director har du full förståelse för mekanismerna för att göra Supply-kedjan framgångsrik. Du besitter utmärkt strategisk kompetens och förmåga att leda organisationer med en helhetssyn, att alltid agera utifrån kundens bästa och hela organisationen i åtanke. Samtidigt trivs du i att jobba i en dynamisk och innovativ miljö med enkelhet i fokus.

Vem är du?

Det är primärt dina personliga egenskaper som är viktiga vid denna rekrytering. Din förmåga att samarbeta med alla, oavsett roller och nivåer, väga samman olika viljor och sedan bottna i det som är bäst för verksamheten är en nyckelegenskap.

Rollen ställer stora krav på högt driv, förmåga att leverera resultat, stark passion för att utveckla företag och människor samtidigt som du skall trivas och verka i en matrisorganisation. Du är flexibel i ditt ledarskap och har erfarenhet att leda förändringsarbete. Vi ser också att du är en bra medspelare som trivs med att stötta och hjälpa dina kollegor så att du också på ett bra sätt kan pusha och coacha fram bra resultat.

För att lyckas i rollen krävs att du har en hög förmåga att ta till dig ny kunskap. Vi är ett teknikdrivet innovationsbolag där den tekniska förståelsen är direkt avgörande för att finna kundvärdet. Din förmåga att analysera ett kundbehov baserat på vår teknikbas bygger på en övergripande förståelse för råvara, produkt, produktion, marknad och affärsupplägg. Nyfikenhet, vilja och förmåga att lära av andra samtidigt som du är generös med din kunskap och erfarenhet, skapar förutsättningar att trivas i rollen.

Vi tror att du är civilingenjör, eller motsvarande utbildning, med minimum 5-10 år erfarenhet av inköp och supply och tjänsten förutsätter möjlighet att resa 40-60 dagar per år.

VÄLINGE ERBJUDER…

 • En modern, internationell och innovativ arbetsplats i stark tillväxt.

 • En möjlighet att vara med på en fantastisk resa med branschomvälvande innovativa tekniker.

 • Prestigelös företagskultur och god arbetsmiljö där alla känner ansvar och hjälps åt.

 • Stor frihet genom målstyrning, coachande ledarskap och goda utvecklingsmöjligheter

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN

Även om sommar- och semesterperiod närmar sig, vilket innebär sista ansökningsdag 31:a aug, kommer vi ändå jobba med löpande urval. Så, vänta INTE med att skicka in din ansökan!

Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Observera att vi INTE tar emot ansökningar per e-post.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lina Lindgren, Rekryteringskonsult på Roi Rekrytering, lina.lindgren@roirekrytering.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning hos: Välinge Innovation

Omfattning: Heltid

Start: Enligt överenskommelse

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!