HR- och Löneansvarig till expansiva Öresundschark AB

Öresundschark är ett familjeföretag som grundades 1997. Vår affärsidé från början har varit att tillverka köttfärsprodukter, såsom köttbullar, pannbiffar m. m., kylt såväl som fryst. Kött och charktillverkning har varit en del av familjens yrkesmässiga tradition i generationer tillbaka. Det som började som en idé har vuxit fram till en av Sveriges ledande producenter av köttfärsprodukter. Vår ambition har alltid varit densamma – att kunna leverera Sveriges godaste köttfärsprodukter till såväl detaljhandeln som storhushåll. Idag är vi ca 55 anställda och omsätter ca 290 miljoner kronor. Vi jobbar aktivt enligt BRC standarden och är även certifierande för produktion av EU ekologiska produkter. Vi samarbetar med både svenska och internationella tillverkare av råvaror för att säkerställa att kvalitén uppföljs. Vår styrka ligger i faktumet att vi skräddarsyr våra produkter utifrån kundens önskemål och krav, i ständigt samarbete med våra kunder. Läs gärna mer om oss på www.oresundschark.se

Om tjänsten

Som HR-och löneansvarig hos Öresundschark AB får du en viktig och ny funktion hos oss där du initialt kommer att ansvara för att sätta HR-processer och rutiner på plats samt ansvara för vår lönehantering. Rollen är tudelad – ditt huvudsakliga fokus kommer vara operativt HR-arbete men även självständig lönehantering av totalt cirka 55 medarbetare, både tjänstemän och arbetare. Du kommer resterande tid vara HR behjälplig med administrativa uppgifter.

Du kommer att ha daglig kontakt med olika funktioner inom bolaget och till rollen hör att supportera kollegor i diverse olika HR och lönerelaterade frågor. I rollen kommer du exempelvis att: 

 • Ansvara för att leda och sätta processen för vår lönehantering

 • Självständigt ansvara för och hantera anställdas löner.

 • Ansvara för och driva HR relaterade arbetsuppgifter, exempelvis vid rekrytering av nyanställda, rådgivning till chefer och medarbetare, arbetsmiljöfrågor, hantering av vanligt förekommande personalärenden.

 • Hantera HR relaterade administrativa uppgifter som exempelvis myndighetskontakter, avtalshantering och liknande.

Detta är en spännande och ansvarsfull tjänst för dig som har gedigen erfarenhet av HR-arbete och lönehantering och som trivs i en varierad och bred roll där du får möjlighet att arbeta nära verksamheten. Kanske har du en bakgrund inom bemannings-och rekryteringsbranschen med personalansvar för skiftarbetande personal och god vana av nära uppföljning med både chefer och medarbetare? I takt med att vi växer kan andra arbetsområden inom HR bli aktuella utifrån behov och ditt intresse. För rätt person finns det mycket goda möjligheter att utvecklas i rollen och inom bolaget.

Du kommer vara placerad på vårt kontor på Spettgatan i Malmö och tjänsten kräver fysisk närvaro på kontoret. Flexibilitet tillämpas.

Om dig

Vi tror att du som söker har:

 • Några års relevant erfarenhet av liknande HR-relaterade uppgifter. För denna tjänst är det meriterande om du har erfarenhet av produktionsinriktad arbetsmiljö.

 • Några års relevant erfarenhet av kvalificerad lönehantering av både tjänstemän och kollektivanställd personal – gärna inom skiftarbete och produktion

 • Eftergymnasial utbildning, gärna inom ekonomi och HR är meriterande men inte ett krav – vi värdesätter din relevanta erfarenhet

 • God erfarenhet av att arbeta i lönesystem

 • Van användare av Excel 

 • Obehindrade kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift)

 • Erfarenhet inom livsmedelsteknisk produktion är meriterande, men inget krav

 • Trivs och motiveras av att arbeta i ett familjeägt företag under stark expansion

För att lyckas i rollen tror vi att du är kombinationen av strukturerad och flexibel. Du är självgående såväl som ansvarstagande i ditt arbete. Vidare har du en god samarbets- och kommunikationsförmåga – för dig faller det sig naturligt att stötta och hjälpa dina kollegor vid frågor eller funderingar och du är rak, tydlig och pedagogisk. Vidare är du trygg och rutinerad i HR-rollen och stimuleras av att vara den som med kunskap, guidning och engagemang både förklarar och driver HR-relaterade ärenden operativt.

Hos oss träder du in i en helt ny roll. Det innebär att du redan från start ges goda möjligheter att forma din roll och vara med och påverka våra interna processer. Vi tror därmed att du som söker drivs av en sådan utmaning och har tidigare vana av att etablera HR funktionen från start samt en stor nyfikenhet och vilja att utveckla lönehanteringen hos oss. 

Ansökan

Är du den vi söker? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig!

Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret och bifogar CV och personligt brev. Tjänsten ska tillsättas i början av hösten och då urvalet sker löpande ser vi gärna att du inkommer med din ansökan snarast möjligt, dock senast 14 augusti. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Roi Rekrytering. 

För frågor rörande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Linda Billstrand; linda.billstrand@roirekrytering.se, 0732-00 57 56. 

Välkommen med din ansökan!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!