Innovationsledare AI Sweden

Vill du bidra till AI-utvecklingen i Sverige, med fokus på implementering av artificiell intelligens i både privat och offentlig sektor? Sök då denna tjänst som Innovationsledare där vi erbjuder en spännande arbetsvardag hos oss på Innovation Skåne!

Innovationsledare inom området artificiell intelligens

Du kommer att tillbringa merparten av din tid i vårt uppdrag att driva AI Sweden’s södra nod.

Artificiell intelligens förvandlar samhället. AI Sweden är Sveriges nationella center för artificiell intelligens. AI Sweden stöds av svenska staten samt näringsliv och offentlig sektor över hela Sverige. Målet är att accelerera användningen av AI för att stärka Sveriges välfärd och konkurrenskraft, och förbättra livet för alla som lever i Sverige. Innovation Skåne driver AI Sweden:s södra nod.

Resterande tid kommer att läggas på andra AI-relaterade projekt. I rollen vill vi att du drar nytta av synergier mellan de olika projekten, men också mot övriga Innovation Skånes aktiviteter där AI kan skapa värde för skånskt näringsliv, offentliga organisationer och invånare.

Exempel på arbetsuppgifter är:

  • Samordning av AI Sweden’s södra nod: Tillsammans med teamet kommer du att ha en nyckelroll i att driva och koordinera AI Sweden’s södra nod och arbeta tätt tillsammans med andra aktörer för att driva AI-utvecklingen i Skåne.

  • Utveckling och genomförande av AI-projekt: Du kommer att ansvara för utvecklingen och genomförandet av olika AI-projekt i syfte att påskynda användningen av artificiell intelligens i samhället. Det kan innebära att identifiera potentiella projekt, bidra i projektplanering och genomförande, säkerställa att projektresultaten uppfyller de förväntade målen och kommunicera resultaten till olika intressenter.

  • Rådgivning och stöd till organisationer: Du kommer att ge rådgivning och stöd till organisationer, både offentliga och privata, som vill använda AI på olika sätt. Detta kan innefatta att identifiera möjligheter, hjälpa till att utveckla AI-strategier och implementera AI-lösningar.

  • Samarbete med olika intressenter: Du kommer att samarbeta med olika intressenter, såsom universitet, forskningsinstitut, offentliga organisationer och näringslivet för att stötta dem i sina respektive AI-resor och driva AI-relaterade projekt och aktiviteter som kan skapa värde för Skåne och Sverige.

  • Koppling till andra projekt och initiativ: Du kommer att aktivt delta i/samarbete med andra projekt och initiativ som verkar i samma syfte och riktning som AI- Sweden, när Innovation Skåne är en projektpart.

Du får gärna ha egen erfarenhet av implementering av AI-lösningar

Du har god kunskap om artificiell intelligens, gärna med erfarenhet av implementering av AI-lösningar eller andra digitala system. Du har därmed god förståelse för olika AI-teknologier och tillämpningen av dessa. Vi tror att du är en generalist snarare än en specialist. Du är nyfiken och villig att lära dig nya verktyg, plattformar och teknologier.

Vi ser också gärna att du har god förståelse för innovationsledning och/eller förändringsledning samt projektledningsmetodik och du har ett strukturerat arbetssätt att arbeta med transformation.

Du har förmåga att självständigt och målmedvetet driva och slutföra dina arbetsuppgifter, samtidigt som du kan vara flexibel när arbetet kräver det. Du har mycket god samarbetsförmåga och du passar i dynamiska självstyrande team.

Vi ser att du drivs av kreativitet med en öppen inställning för att kunna skapa nya idéer och koncept. Du har en stark entreprenörsanda, affärsmässighet och är utmanande i din arbetsroll.

För att trivas i rollen bör du vara empatisk och ha en stark kommunikationsförmåga, som till exempel visar sig i förmågan att förklara tekniska lösningar och projektresultat för publik utan teknisk bakgrund. Du har lätt för att anpassa dig till nya sammanhang och kan skapa goda strategiska relationer. Du vågar prova nya vägar och arbetar långsiktigt för att nå våra mål och du vill gärna göra hållbar skillnad på livskvaliteten i världen.

Du har troligen en universitetsutbildning inom systemvetenskap, datavetenskap, teknisk fysik eller liknande. Även andra utbildningar kan vara relevanta.

För rollen krävs att du har goda kunskaper i både svenska och engelska, tal som skrift.

Vi sätter stort värde vid personlighet och referenser.

Innovation Skåne AB

Vår vision är skånsk innovationskraft som gör hållbar skillnad i världen. Vi är Region Skånes innovationsbolag som tillsammans med privata och offentliga aktörer vägleder och utvecklar nya möjligheter för innovation och tillväxt för en hållbar livskvalitet i världsklass. Vi gör det inom innovationsområdena hälsa, mobilitet och livsmedel där Skåne har unikt goda förutsättningar att möta globala behov.

På Innovation Skåne får du arbeta med en hög frihetsgrad. Vi tror på självledarskap och att olikheter är en styrka, vi arbetar enligt organisationsformen Teal, vilket innebär att vi inte har några chefer utan självstyrande team och ett ramverk som guidar vårt dagliga arbete. För närvarande är vi strax över 40 medarbetare. Vi lever efter våra värdeord: proffs, partner och pionjär! Besök gärna www.innovationskane.com för mer information.

Övrigt om rekryteringen

Start: augusti/september 2023

Omfattning: Heltid (40 timmar i veckan), tillsvidaretjänst med provanställning.

Plats: Innovation Skåne Medicon Village, Lund.

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret på https://career.innovationskane.com och bifoga ditt CV och personliga brev. Din ansökan önskar vi få senast den 12/6 2023. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Innovationsledare AI Sweden: Carl Malm, 073-416 38 95, carl.malm@innovationskane.com

Övriga frågor rörande rekryteringen hänvisas till Innovationsledare HR: Johan Rosendahl, 070-886 87 45, johan.rosendahl@innovationskane.com.

OBS: Ansökningar tas inte emot per e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!