Key Account Manager Off Grid till Solelgrossisten

 Solelgrossisten växer snabbt och starkt och vårt mål är att göra det på ett sätt där vi verkligen kan ta bra hand om våra kunder.  Vi säljer till installatörer och återförsäljare och erbjuder de allra bästa lösningarna och produkterna. Men vi jobbar också på att göra våra kunder till riktiga solelsproffs.

Nu söker vi en KAM-säljare Off Grid för el-lösningar där man inte är kopplad till det allmänna elnätet

Gör skillnad – på riktigt!

Av alla de saker man kan sälja så är nog solel en av de bästa. Här gör du skillnad på så många olika plan. Du är med och skapar omställning och hållbarhet men även medverkar till att människor och företag sparar pengar. Du hjälper företag att växa och blir duktigare på det de gör.

Som säljare hos oss ska du vara en person med mod, engagemang, självständighet, nytänk och god förmåga att etablera förtroende hos de entreprenörer vi hjälper. Det kommer att bli ett spännande äventyr!

Vi har mycket att erbjuda dig som vill dela med dig av erfarenhet, säljmetod och driv. Visserligen har vi redan en kraftig tillväxttakt, men din uppgift blir att ta vår kundberbetning till nästa nivå. Runt dig finns personer med teknisk höjd, mycket kunskap om branschen, en kompetent styrelse och starka ägare. Arbetsmiljön är trivsam och behöver du en hjälpande hand så räcker det med att du frågar en kollega en gång – resan gör vi nämligen tillsammans! Vårt huvudkontor är beläget i vackra Tomelilla på Österlen i Skåne. Som säljare Off Grid kommer du att vara mycket ute hos våra kunder. Du kan själv välja att arbeta från något av våra kontor i Malmö, Lund, Helsingborg, Göteborg eller Stockholm, vårt HQ i Tomelilla eller från ditt hemmakontor. Allt beroende på vad som passar bäst för dagen.

Som KAM Off Grid hos oss på Solelgrossisten arbetar du med B2B-försäljning…

och som namnet anger är vi en grossist – en mellanhand mellan tillverkare och återförsäljare. Ditt jobb blir både uppsökande försäljning och att ta hand om våra existerande nyckelkunder.

Off Grid är lösning där man inte är kopplad till det allmänna elnätet, typiskt en sommarstuga som ligger utanför samhällen. Inom off-grid räknar vi även elförsörjning till husbilar, husvagnar, byggbodar, båtar, mobilmaster, och andra applikationer som där egen elförsörjning med solenergi kan vara ett slagkraftigt alternativ.   

Du kommer att vara sortimentsansvarig för dessa produkter och ha ett nära samarbete med vår holländska leverantör som är specialiserade på just Off Grid. Har du inte tidigare arbetat med just detta sortiment kommer du att läras upp internt och tillsammans med leverantören.

Rollen innebär att arbeta mot återförsäljare, knyta nya kunder men även att utveckla och serva vårt befintliga nätverk.

Exempel på arbetsuppgifter:

·       Skapa långsiktiga relationer med nya såväl som befintliga kunder

·       Hålla kontakten med leverantör

·       Underhålla relationer, följa upp befintliga kunder och se till att de är nöjda

·       Skapa merförsäljning

·       Skriva offerter till kunder

·       Presentera, svara på tekniska frågor och i viss mån utbilda återförsäljare om våra olika lösningar/produkter så att de i sin tur levererar och säljer rätt lösning till sin kund.

Den mesta försäljningen drivs via vår webbshop. Det innebär att du arbetar med att ge kunden det som behövs för att det ska besöka vår webbshop och känna sig trygga med att köpa våra produkter härifrån.

 

Vi letar efter dig som…

gillar att arbeta själv och inte har ett stort behov av att småprata vid kaffemaskinen. Detta eftersom du i den här rollen behöver vara självgående och självständig och klara av att arbeta ensam.

Vi är öppna kring din erfarenhet men för att du ska vara framgångsrik i rollen tror vi att det är en fördel om du på ett eller annat sätt arbetat inom energi/bygg/entreprenad-branschen. Du kanske har jobbat som teknisk säljare eller som säljare för något byggbolag? Kanske har du själv bakgrund inom el eller kanske takläggning?

Visst är det meriterande om du har någon kunskap om solel men det är inget krav så länge du har ett intresse för miljöfrågor i kombination med teknisk förståelse. Självklart har du ett driv och en nyfikenhet som går utanför det vanliga!

Det är viktigt att du brinner för att skapa goda relationer och att du trivs i en roll med många olika kontaktytor. Du drivs av att uppnå goda resultat, är kreativ och har en vana av att tänka ut lösningar – inte bara att sälja en teknisk produkt.

Vidare tror vi att du en person som inte försöker ta för genvägar utan jobbar strukturerat och grundligt. Prestigelöshet är viktigt för att trivas i rollen. Du är trygg i din erfarenhet, har skinn på näsan och står med båda fötterna på jorden.

Dina kunskaper är goda i både svenska och engelska.

 

Solelgrossisten är en av landets snabbast växande grossister inom solel…

Vi säljer enbart till återförsäljare och installatörer och representerar många av marknadens ledande varumärken. Men vi säljer inte bara utrustning. Vårt jobb är att se till att installatör eller återförsäljare säljer och levererar rätt lösning till sin kund. Vi står vid kundens sida hela vägen från dimensionering till driftsättning.

Vi svarar på tekniska frågor, ger råd, utbildar och hjälper till att beräkna vid behov. Allt det som krävs för att göra våra kunders tillvaro enklare, lönsammare och deras kunder gladare. Läs mer om hur vi får till detta på https://www.solelgrossisten.se/

 

Om detta låter som en spännande utmaning för dig…

är du varmt välkommen med din ansökan! Sök tjänsten och bifoga ditt CV och personliga brev. Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan komma att plockas ner om vi hittar rätt, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Har du frågor eller funderingar kring rollen eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Jenny-Maria Lindström på Roi Rekrytering – jenny-maria.lindstrom@roirekrytering.se

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!