Key Account Manager

Vill du som vi vara med och bidra till en värld där alla är säkra och trygga på arbetsplatsen?

Nu söker vi på Skydda i Sverige en Key Account Manager som kommer upprätthålla den goda kontakten med befintliga kunder men även knyta nya kontakter. Här kan du göra skillnad på riktigt!

Om oss                                                                                                                                      

Skydda är marknadsledande i Norden – som skyddsspecialist och distributör inom arbetsplatssäkerhet och personlig skyddsutrustning. Skydda Group har ca 85 anställda. Våra kontor finns i Sverige, Norge, Finland och Danmark – med huvudkontoret i Ulricehamn. Försäljningen sker i Norden och övriga Europa.

Utifrån vår vision om ”En värld där alla är säkra och trygga på jobbet” driver vi branschen framåt med ett noga utvalt sortiment och vårt arbete med att analysera branschen, tillhandahålla utbildningar och säkerställa att rätt skyddsutrustning används till rätt riskmoment. För att kunna fortsätta utveckla och vårda vår relation med våra kunder söker vi nu en kollega till vårt säljteam i Sverige.

Om Tjänsten

Key Account Management-funktionen är en central del av affären för Skydda i Sverige. Här fokuserar man på att utveckla och underhålla företagets nyckelkonton. Det ingår också i rollen att hitta nya affärsmöjligheter.

Som Key Account Manager (KAM) har du det övergripande ansvaret för kundens affär med Skydda och du fokuserar du på att utveckla både relationer och erbjudande. Du säkerställer en hög kundnöjdhet genom din professionella attityd och din passion för det du gör. Du säkerställer att erbjuda rätt sortiment av personlig skyddsutrustning efter kundens behov samt säkerställer lönsamhet både för Skydda och våra kunder. En annan del av arbetet är att ha det övergripande ansvaret för att övervaka och arbeta med privata och offentliga upphandlingar av personlig skyddsutrustning då möjligheter ges. Du planerar aktiviteter ihop med kunden och ger riktlinjer för Skyddas övriga säljkår.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

 • Att utöka kontakter, fördjupa relationer och öka kundnöjdhet

 • Planering och genomförande av aktiviteter hos kund

 • Att identifiera möjligheter till utveckling av affären samt driva igenom dessa

 • Förhandla och säkerställa att avtal upprättas och efterlevs

 • Utveckling av kundens olika sortiment för personlig skyddsutrustning

 • Stöd till att driva försäljning hos kund

 • Införsäljning av centrala kampanjer

 • Försäljnings- och lönsamhetsansvar för kundgrupper

 • Avstämnings- och uppföljningsmöten med inköps- och kategoriansvariga

 • Utarbeta affärsplaner för respektive nyckelkunder

Vem är du?

För att ha bästa möjliga förutsättningar att trivas i rollen behöver du vara en positiv, strukturerad, ambitiös och driven person med stort intresse av att utveckla dina kundkonton.

Som person är du professionell, passionerad och engagerad som är värdegrunden som Skydda utgår ifrån. Du trivs att samarbeta med andra funktioner inom företaget men har också förmågan att jobba självständig och under ansvar. Du är kommunikativ, har en strategisk och analytisk förmåga samt ett stort intresse för försäljning och affär.

DINA ERFARENHETER OCH KOMPETENSER

 • 3+ års erfarenhet av KAM-arbete

 • Dokumenterad förhandlingsvana

 • Vana att granska, analysera och dra kommersiella slutsatser ur sammanhanget

 • God förmåga att planera strategiskt och översätta strategi till operativa aktiviteter och initiativ

 • Kommunicerar obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska med förmåga att formulera värde och begrepp för beslutsfattare

 • Relevant eftergymnasial utbildning

 

Om du har tidigare erfarenhet av att jobba med personlig skyddsutrustning ser vi det som meriterande, likaså erfarenhet från upphandlingar från ett försäljningsperspektiv men störst vikt läggs på din vilja och drivet att göra en bra affär.

Tillträde och placering

Tjänsten är heltid och tillträde enligt överenskommelse. Du utgår från hemmet i denna tjänst, men de flesta av dina kundbesök är i och runt om Stockholm så du bör utgå från en ort där du effektivt tar dig runt på dina kundbesök i Stockholmsområdet. Vissa resor med övernattningar förekommer.

Ansökan

Vid frågor om tjänsten kan du kontakta Johan Törnblad, VD Skydda i Sverige johan.tornblad@skydda.se eller Sofia Kvarnström, HR Manager sofia.kvarnstrom@bbsafety.se

Vi behandlar ansökningar löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Sista ansökningsdag 2022-09-04

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!