Labbtekniker

Välinge Innovation är ett FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin.
Företaget grundades 1993 och var då pionjärer inom konceptet limfria klickgolv. Välinges världsomspännande patenterade teknik introducerade ett snabbt och enkelt sätt att mekaniskt installera golv, utan att använda lim.

Idag täcker Välinge Innovations teknik alla områden relaterade till mekaniska låssystem för flytande golv, men även till verktygslös montering av möbler och ytteknik för bl.a. golv. 

Välinge Innovations patentportfölj är en av de mest omfattande inom golvindustrin. Den omfattar mer än 2 100 beviljade patent och har en global licensbas med över 220 licenstagare. Alla FoU-aktiviteter sker på Välinge Innovations anläggning i Viken, som anses vara världens mest avancerade FoU-center relaterat till laminat-, trä- och pulverbaserad golvteknik. 

Välinge Innovation har även investerat och uppfört en helt ny golvfabrik i Viken som producerar våra egna golv, med våra patenterade ytteknologier Woodura® och Nadura®. Fabriken har en kapacitet på över 6 miljoner kvm golv per år och produkter kommer att säljas över hela världen.  

Välinge har idag ca 250 medarbetare och har en hög ambition att växa under 2022.

Då en av våra labbtekniker går vidare mot nya utmaningar, söker vi dennes efterträdare.

Arbetsuppgifter

Som labbtekniker är du en del av vår R&D avdelning. Tillsammans med ditt team ansvarar du för kvalitetskontroller och testning av våra varumärken Woodura® samt Nadura®.

Du kommer bland annat arbeta med:

  • Slumpmässiga prover

  • Jämförande provning av konkurentprodukter

  • Testning enligt förekommande standarder

  • Framtagning och utveckling av nya testmetoder

  • Provberedning och installation

  • Analysera resultat

  • Skapa rapporter utifrån testresultat

  • Underhålla, kalibrera och modifiera testutrustning

Utbildning och erfarenhet

Vi ser gärna att du har erfarenhet och intresse av materiallära och byggtekniker. Du behöver vara händig och praktiskt lagd då arbetet kan innefatta uppgifter som tex sågning, montering, installation osv.

Har du erfarenhet från golv, möbel eller plastindustrin är det meriterande. Likaså om du har arbetat med provtagning/tester inom labb-miljö tidigare. Viktigast för denna tjänst är dock att man har en hög arbetsmoral, ett stort intresse för arbetet, är engagerad och drivande i sitt egna arbete.

Arbetstid (heltid/deltid)
Heltid

Arbetet är förlagt på dagtid mån-fre kl 7-16

Anställningens varaktighet (tillsvidare, viss tid)
Tillsvidare

 

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!