Marknadsföringsassistent med kreativt sinne

En bild i annonsen lättar upp intrycken och gör annonsen grafiks attraktiv

Inled annonsen med att förklara kort varför tjänsten är tillgänglig och kort om själva tjänsten, och de arbetsuppgifter som tjänsten innebär. Försök att lista upp arbetsuppgifterna i punktform. Försök hålla det kort och sakligt.

Om tjänsten

Skriv kort om tjänsten och vad den innehåller. Strukturera sedan upp innehållet i punktform för att göra annonsen med lättläst.

  • Arbetsuppgift 1

  • Arbetsuppgift 2

  • Arbetsuppgift 3

  • Arbetsuppgift 4

Din profil

Här skriver ni kort om vem det är ni söker samt vilka egenskaper och bakgrund som krävs för tjänsten. Kan detta delas upp i punktform är det önskvärt:

  • Utbildning

  • Kunskaper

  • Erfarenhet

  • Annat som är relevant

Under själva kraven kan det vara bra att skriva lite om hur personen ifråga bör vara. Är det en fördel om kandidaten är social, lösningsorienterad? Finns det andra saker som ni eftersträvar i kandidatens personlighet? Försök att skriva detta i löpande text. Här kan även nämnas meriter – finns där ett flertal meriter så kan de även skrivas in i punktform.

Varför Företag?

Här är det bra med information om företaget – varför ska man arbeta för er? Detta är ett bra sätt att då sökande som redan har en liknande tjänst på annat företag att söka sig till just er.

Här beskriver du med fördel hur företaget utmärker sig i branschen (d.v.s. vad det är/vill vara känt för), om det finns några planer för företaget framöver (t.ex. expansion), vilka utvecklingsmöjligheter tjänsten innebär för personen, vilken företagskultur gäller, vilka värdeord o.s.v.

Ansökan

Glöm inte att skriva hur man söker tjänsten, när sista ansökningsdatum är, vem man kan kontakta om man har frågor och liknande.

Om företaget

Här skriver “kalla fakta” om företaget, många gånger finns denna text redan klar (ofta under Om oss på företagets hemsida) och kan kopieras in, referera gärna till företagets hemsida för mer information. Man kan för att visa att denna information inte tillhör själva tjänsten lägga detta i grå färg och kursiv.

Så var du färdig med din annons! Tänk på att skriva en “snygg” annons med lättläst text och försök marknadsföra på ett passande sätt. Annonsen är ofta kandidatens första intryck av företaget och tjänsten, undvik stavfel och få gärna några kollegor att titta igenom de du skrivit och komma med input, men utgå alltid från kravprofilen!

.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!