Miljöingenjör

Till avdelning Avloppsrening, miljö och resurs gruppen söker vi en miljöingenjör.

Avdelningen arbetar med drift, underhåll samt investeringsprojekt i NSVA-kommunernas reningsanläggningar, reningsverk och pumpstationer. På avdelningen jobbar ca 50 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi söker en miljöingenjör som ansvarar för uppströmsarbete (spill- och dagvatten).

Uppströmsarbete innebär exempelvis att lämna synpunkter på det vatten ett företag släpper till spill- och dagvatten vid anmälnings- och tillståndsärenden (remisser) men också att spåra ämnen som stör i reningsverk/pumpstationer samt ledningsnät. Miljöingenjören har kontakt med tillsynsmyndigheter och företagsrepresentanter.

Uppströmsprovtagning i fält innebär att planera provtagningen så att rätt utrustning flaskor etc tas med, ta fram var prover ska tas ut, analys av dessa prover och sammanställa resultatet för att detta ska kunna användas i den vidare spårningen av det oönskade ämnet.

I tjänsten ingår också ansvar för Revaqcertifiering (certifiering av slammet, där slammet måste uppnå vissa kriterier för att få användas som gödselmedel på åkermark), ta fram rutiner och övriga administrativa uppgifter.

Tjänsten utgår från Helsingborg

Dina viktigaste arbetsuppgifter blir:

• Uppströmsarbete (spill- och dagvatten)

• Uppströmsprovtagning i fält

• Revaq Öresundsverket

• Administrera möte, ta fram rutiner för uppgifter som ingår i Miljö- och resursgruppens uppgifter

Tjänsten kräver ett stort mått av ordning och reda. Det är viktigt att deadlines ska hållas.

NSVA strävar efter ett aktivt medarbetarskap, vilket innebär att ta ansvar för helheten, arbeta i team och utveckla din egen och kollegornas kompetens.

Dina egenskaper

Vi ser dig som en flexibel problemlösare som arbetar bra såväl på egen hand som i grupp. Du prioriterar, analyserar, har ett prestigelöst arbetssätt och bidrar på ett naturligt sätt till utvecklingen av verksamhetens rutiner.

Du är en person med starkt engagemang som inte är rädd för att ta egna initiativ med stort driv att utveckla och förbättra kontinuerligt och samtidigt hålla sig inom lagen.

Delar av arbetet/uppdraget kommer att genomföras i nära samarbete med såväl interna som externa aktörer. Det krävs dock att du självständigt kan driva frågor och projekt framåt.

Som ambassadör för bolaget vet du hur viktigt det är att vårda och utveckla bolagets varumärke och värdegrunder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ingenjörsutbildning på högskolenivå eller har likvärdig kompetens med inriktning mot kemi, biologi eller miljö. Erfarenhet om reningsprocesser, utbildningen ”Arbete på väg” är meriterande samt goda IT-kunskaper.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar fortlöpande urval så vänta inte med din ansökan.

För mer information om tjänsten kontakta gärna Lotta Wallin, gruppchef, tel 010-495 87 52 eller Pär Gustafsson, avdelningschef Avloppsrening, tel 010-490 97 87.

Om NSVA

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag drygt 240 medarbetare.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!