Miljöstrateg till Sala Kommun

Om tjänsten

I Sala kommun är miljöstrategiarbetet en viktig länk för att bygga ett hållbart samhälle. Miljöstrategen har en viktig roll i kommunens övergripande miljöstrategiska arbete för att bli en långsiktigt hållbar kommun. Arbetet tar bland annat utgångspunkt i kommunens miljöstrategi där målen ska genomföras och följas upp.

Arbetet innebär framtagande och införande av strategiska dokument, generella planer, utredningar, prognoser och statistik inom miljöområdet. Du agerar stöd till andra enheter inom kommunen i områden som berör miljö och naturvård, till exempel inom översiktsplanering och planering av ny bebyggelse men handlägger även enskilda ärenden.

Exempel på arbetsuppgifter

  •   vara handläggande, samordnande samt leda kommunens miljöstrategiska frågor

  •   kontakter med myndigheter och organisationer, företagare och kommuninvånare

  • vara föredragande i kommunstyrelsen

  • ta fram strategiska styrdokument

  • uppdatera miljö-, klimat- och energiplan

Vem är du

För att lyckas i rollen behöver du vara duktig på att arbeta självständigt, ha god förmåga att driva jobbet framåt och nå resultat. Mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska krävs eftersom arbetet innebär omfattande kontakter och en hel del skrivarbete. Du behöver vara flexibel och ha lätt för att växla mellan olika arbetsuppgifter samt kunna prioritera.

Vi söker dig som har en examen från högskole-/universitet inom miljöområdet. Det är meriterande att ha erfarenhet från miljöstrategiskt arbete.

Om Sala kommun

Sala är en trivsam småstad med levande landsbygd och närhet till flera storstäder. I kommunen bor nästan 23 000 invånare varav ca 13 000 i Sala stad. Tack vare korta avstånd, avgiftsfri kollektivtrafik och bra service runtom i hela kommunen finns möjlighet till livskvalitet och en enklare vardag. I kommunen finns ett starkt näringsliv, ett rikt föreningsliv och natursköna områden som inbjuder till aktivitet och rekreation. När längtan till storstan tar över kan du med enkelhet ta tåget. Du når Västerås och Uppsala på ca 30 min och Stockholm på ca 75 min. Är du inte redo att lämna storstan för Sala än så går det naturligtvis bra att pendla, vilket flera av våra 2000 medarbetare gör.
Läs mer om Sala på 
www.sala.se.

Varmt välkommen med din ansökan! Intervjuer sker i augusti. #LI-MM

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!