Nätingenjör/Beredare

Uddevalla Energi söker en nätingenjör/beredare med positiv energi

Hos oss på Uddevalla Energi är det viktigt med en arbetsmiljö med mycket glädje och engagemang som ger oss energi att prestera vårt bästa. Varje medarbetares delaktighet är en värdefull framgångsfaktor. Genom att utvecklas som medarbetare utvecklar vi också vår verksamhet. Vi arbetar aktivt för en hållbar stad och vi söker ständigt nya vägar att förenkla livet för våra kunder. Din energi är framtiden.

Vi söker nu en nätingenjör/beredare till affärsområde stadsnät, som vill vara med oss på en spännande resa och jobba för en hållbar framtid i Uddevalla. Stadsnät bygger, utvecklar och underhåller ett framtidssäkrat och robust fibernät. Vi levererar fiberanslutningar samt kapacitets- och svartfibertjänster till konsumenter, företag samt kommunal verksamhet i huvudsak inom Uddevalla kommun.

Vårt arbete lägger grunden för kommunikation inom området men också med omvärlden. Utöver fiberutbyggnation och förvaltningsbehov ser vi en spännande framtid med utveckling av affärerna, främst mot företag, och bistå med fiberlösningar vid exploateringsområden samt vara en del av utvecklingen av Uddevalla som ett smart city.

Dina främsta arbetsuppgifter

 • Övergripande ansvar för nätstrukturen i stadsnätet

 • Beredning av projekt för stadsnät

 • Ansvar för planering och lönsamhet

 • Göra ekonomiska kalkyler

 • Viss projektledning kan förekomma

 • Bistå vid uppföljningskalkyler av projekt

 • Övervaka och utveckla kapacitetsnät

I rollen förväntas du hitta lämpliga tekniska lösningar och skapa ekonomiska hållbara kalkyler. Du har också kontinuerlig kontakt med både kunder, entreprenörer, tjänsteleverantörer, myndigheter, markägare samt våra egna interna avdelningar på företaget, främst entreprenad och försäljning. Du är ett stöd till affärsområdeschef för stadsnät vid tekniska frågor.

Som nätingenjör/beredare ska du bland annat självständigt projektera, bereda och kalkylera för uppdrag från offertstadie och beställning till färdig anläggning. I arbetet ingår att ta fram materialåtgång, arbetstimmar, sammanställa byggunderlag och viss dokumentation. 

Som person är du tekniskt kunnig, har hög ambitionsnivå och jobbar innovativt kombinerat med stort driv och engagemang. Du gillar att vara spindeln i nätet och har inga problem med att vare sig jobba självständigt eller vara en god lagspelare. Du är en ansvarsfull problemlösare som gillar att hitta nya kreativa lösningar som leder till lyckade projekt.

Det är viktigt att du har lätt för att skapa och bibehålla relationer, är lyhörd och har god kommunikativ förmåga. Du delar vårt kundfokus och gillar utmaningar. Du trivs i en värderingsstyrd verksamhet där professionell, engagerad, resurssmart och inkluderande är ledord i vardagen. För dig är det en självklarhet att att komma till jobbet med positiv energi och framåtanda.

Hos oss erbjuds du ett brett ansvar i ett engagerat energibolag som drivs av viljan att vara i framkant. Det är ett jobb där du påverkar uddevallabornas vardag varje dag och bidrar till Uddevallas utveckling. Vi erbjuder dig en spännande framtid i ett bolag som satsar på miljön och sätter kunderna i främsta rummet. En arbetsplats och ett företag som är mycket omtyckt av både medarbetare och kunder vilket syns inte minst i våra regelbundna kund- och medarbetarundersökningar. Hos oss tar vi vara på varje medarbetares energi.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning mot fiber-/elteknik eller motsvarande yrkeserfarenhet.

 • Du har flera års erfarenhet av arbete med fiber, och gärna erfarenhet av beredning.

 • Det är meriterande med kunskap i systemen dP.com och Lime.

 • Det är också meriterande med bakgrund inom projektledning och teoretisk kunskap i fiberteknik.

Information om företaget hittar du på vår hemsida www.uddevallaenergi.se. Har du några frågor är du välkommen att kontakta Mikael Svensson, affärsområdeschef stadsnät, 0522-58 07 61 eller mikael.svensson@uddevallaenergi.se. Facklig representant Vision, Thomas Georgiou 0522-58 08 99.

Tillträdesdag: Snarast efter överenskommelse.

Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan senast 2022-09-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Vid frågor om ansökningsprocessen kontakta Ellinor Forsberg, HR-chef, 0522-58 07 26.

Uddevalla Energi är uddevallabornas eget energibolag. Det betyder att vi kan lägga all energi på sånt som gynnar invånarna, staden och vår miljö. Vi kallar det positiv energi, och med den kan vi förändra världen men vi börjar här. Våra affärsområden är elnät, elhandel, energilösningar, fiber, fjärrvärme, renhållning och pellets. Uddevalla Energi omsätter cirka 900 miljoner kronor och har 170 anställda. Verksamheten har funnits sedan 1857.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!