Praktikplats hösten 2023 – Baker Tilly MLT KB

Vi får många förfrågningar om praktikplats och det tycker vi är väldigt roligt!

Nästa period för praktik hos oss är hösten 2023. Praktikplatser under hösten/våren 2022/2023 är redan tillsatta.

För oss är praktiken en långsiktig satsning. Förhoppningen är att vi fattar tycke för varandra och att det resulterar i en anställning. Detta är anledningen till att vi är lika noggranna vid valet av praktikant som vid en anställningsintervju.

Grundläggande kravet från vår sida är att du går en utbildning som är relevant för praktiken och att praktikperioden är en del av kursplanen. Läser du till lönekonsult ser vi även att du har en tidigare arbetslivserfarenhet, alternativt kvalificerade studier, av grundläggande löpande redovisning utöver det du läser på din utbildning just nu.

Som anställd nyutexaminerad redovisningskonsult och lönekonsult hos oss får du börja med att jobba med digital löpande bokföring alt. lönehantering som assistent. Du har alltid en redovisningsansvarig kollega som gör en kontroll och skickar iväg den slutliga månadsrapporten/kvartalsrapporten till kunden. Kvalitet är viktig för oss och på detta sättet säkerställer vi den och dessutom får du en kollega som känner uppdraget minst lika bra som du. Ni samarbetar och kan få ett bra utbyte av kunskap/erfarenhet samband med frågor som dyker upp i uppdraget. Det är ett bra sätt för dig att utvecklas!

Även som anställd nyutexaminerad revisor börjar du jobba med löpande bokföring för att få en grundläggande kunskap och förståelse för helheten.

Som redovisningskonsult, lönekonsult och revisorsassistent hos oss jobbar du utefter en individuell utvecklings- och utbildningsplan och vi värdesätter engagemang, effektivitet och sammanhållning. Vi strävar hela tiden efter att bli bättre och vår resa mot den digitala världen är i full gång!

Under din praktikperiod hos oss kommer du får jobba självständigt med s.k. övningsbolag i Fortnox. Du får en handledare och tillsammans går ni igenom månad för månad som du bokför i övningsbolaget. Därefter gör du som praktiserande redovisningskonsult eller revisorsassistent ett bokslut och en årsredovisning i Hogia. Som praktiserande lönekonsult går du vidare mot lönehantering istället. Efterhand kommer du märka att din förståelse för löpande arbetet redovisning/lön och månadsavstämningar ökar och dina frågor blir mer och mer avancerade och intressanta. Det är precis så det ska vara!

Under din praktik är det viktigt att du känner att du utvecklas och går framåt!

Som praktikant hos oss vill vi att du är

  • studerande på en utbildning relevant för praktiken

  • kommunikativ och social

  • analytisk

  • driven och målmedveten

  • utåtriktad

  • nyfiken och hungrig på ny kunskap

  • intresserad av den digitala utvecklingen i branschen

  • mycket duktig på engelska i båda tal och skrift samt behärskar svenska språket till 100% i både tal och skrift

Ansökan om praktikplats för hösten 2023

Skicka in CV, personligt brev och datum för din praktikperiod via länken så hör vi av oss till dig! Vi får in många ansökningar så du får ha lite tålamod.

Läs gärna mer om oss på www.bakertillymlt.se

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på rekrytering.mlt@bakertilly.se.

 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!