Pressekreterare till Läkarförbundet

Gillar du politik, hälso- och sjukvård och att driva opinion? Är du en stilsäker skribent, gillar både det strategiska som operativa arbetet och förstår vikten av målgruppsanpassad kommunikation? Välkommen att söka tjänsten som Pressekreterare hos Läkarförbundet.

Om arbetet

Tjänsten är placerad på kommunikationsavdelningen, och din närmsta chef är kommunikationschefen. Avdelningen ansvarar för all extern och intern kommunikation, press- och opinionsarbete samt medlemsrekrytering och medlemsvård. Presschefen tillsammans med presstjänsten styr, driver och samordnar mediearbetet. Läkarförbundets mediearbete syftar till att komma väl ut i våra prioriterade frågor samt bidra till en tydlig och korrekt bild av Läkarförbundet.

Nu söker vi en ny kollega till presstjänsten. Vi erbjuder ett omväxlande arbete med stort eget ansvar att hantera frågor som väcker intresse i politiken, bland medlemmar och allmänheten. Pressarbetet bedrivs i nära samarbete med presschef, förtroendevalda, övriga kollegor på kommunikationsavdelningen samt sakkunniga på kansliet.

Exempel på arbetsuppgifter

  • ansvara för pressjouren och inkommande frågor enligt ett rullande schema

  • självständigt söka nyheter och sätta sig in i rapporter för att ta fram underlag till pressaktiviteter

  • i dagliga journalistkontakter ge snabb service, vägledning och information om verksamheten

  • skriva pressmeddelanden och debattartiklar i samarbete med förtroendevalda och sakkunniga

  • förbereda intervjuer och stödja Läkarförbundets förtroendevalda i deras mediekontakter

  • bevaka media och identifiera information som påverkar Läkarförbundet och hålla organisationen uppdaterad genom kontinuerliga sammanställningar

Vi erbjuder dig en nyckelroll med stort eget ansvar och samarbetsytor i hela förbundet. Läkarförbundet genomsyras av ett kommunikativt arbetssätt vilket innebär att allt som produceras, så som utredningar, rapporter och analyser skapas under devisen att det ska kommuniceras.

Om dig

Vi söker dig som har

  • en utbildning inom journalistik/kommunikation på högskolenivå eller motsvarande

  • minst 5 års erfarenhet av arbete som pressekreterare eller arbete som journalist

  • vana att snabbt sätta sig in i komplexa frågor och har stort intresse av samhällsfrågor

  • duktig skribent och mycket god kommunikativ förmåga

Som person är du en lagspelare med mycket gott omdöme, social förmåga och stor integritet. Rollen förutsätter snabbhet, initiativkraft, kreativitet och stresstålighet.

Meriterande

Det är bra om du har erfarenhet av proaktivt mediearbete och kunskap av att arbeta med sociala medier. Det är meriterande om du har arbetat i en politisk styrd organisation eller en medlemsstyrd organisation.

Om oss

Sveriges läkarförbund är ett fack- och professionsförbund för alla läkare under hela karriären. Läkarförbundet är en del av Saco. Vi arbetar med fackliga frågor som löner, arbetsmiljö och anställningsvillkor samt professionsfrågor som utbildning, forskning, etik, sjukvårdspolitik, företagande och ledarskap. Majoriteten av Sveriges läkare är medlemmar, vilket är vår styrka: tillsammans kan vi påverka framtidens hälso- och sjukvård.

Hos oss blir du en del av ett härligt gäng där samarbete och kommunikation genomsyrar allt vi gör. Vi lyckas i vårt uppdrag genom att följa våra värderingar som är att vara engagerande, utvecklande och professionella. Du erbjuds en nyckelroll på en spännande och energifylld arbetsplats.

Vi erbjuder alla anställda friskvårdsbidrag samt tillämpar flextid och premiebestämd tjänstepension. Vi har också en egen personalmatsal där vi äter lunch till ett förmånligt pris. Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Villagatan på Östermalm.

Övrig information

Start: Omgående
Plats: Stockholm, Villagatan 5
Lön: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Särskild visstidsanställning på 12 månader.

Resor samt arbetstid förlagd utanför 8.30 till 17.00 förekommer i tjänsten.

Frågor: Upplysningar om tjänsten lämnas av Hediye Güzel, Presschef, på 073-673 85 37.

Facklig representant (Akademikerföreningen) är Pelle Avelin 08-790 33 54.

Vid den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Därför är det viktigt att du skickar in din ansökan så fort som möjligt dock senast den 2:a oktober på lakarforbundet.se. 

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!