Processingenjör inom avlopps-/vattenrening

Vi söker en processingenjör inom kommunal och/eller industriell vatten-/avloppsrening till vår processgrupp.

Processgruppen arbetar tillsammans med , projektledare, konstruktörer och övriga kollegor i sälj-/anbudsarbete, i projektarbete och i utvecklingsarbetet. Det innebär att du är en naturlig del i vårt arbete från idé till färdig anläggning. Processgruppens uppgift i arbetet är att säkerhetsställa att den processteknik vi erbjuder våra kunder håller en hög standard.

Om tjänsten

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Ta fram processtekniska lösningar i samarbete med övrig processexpertis inom VA Ingenjörerna och EnviDankoncernen.

  • Processberäkningar, upprätta funktions-/processbeskrivningar och PI-diagram.

  • Medverka vid driftsättningar och utbildning av driftpersonal.

  • Delta i sälj- och marknadsföringsaktiviteter.

  • Genomföra utredningar och förstudier.

  • Medverka vid pilotskaleförsök med ny reningsteknik

Du kommer att vara med i hela processen, från anbud till projektets slutfas. Tjänsten innebär en del resande (ca 30–50 dagar per år), huvudsakligen inom Sverige.. I rollen rapporterar man till företagets processchef. Tjänsten är placerad i Lund, Karlstad eller Örebro.

Om dig

Vi vill att du är civilingenjör eller högskoleingenjör samt helst har några års erfarenhet av vatten-/avloppsrening. Det är meriterande om du har arbetat mot både privat och offentlig sektor. Du ska vara duktig på att uttrycka dig i tal och skrift och vi ser goda kunskaper i svenska och engelska som ett krav.

Som person är du glad för nära samarbete med såväl kollegor som kunder. Då arbetet är omväxlande tror vi att du är prestigelös och uppskattar variation. Variation i form av olika teknologier, människor, arbetsuppgifter och stora och små projekt i olika faser – samtidigt.

Vi erbjuder

Om du gillar att arbeta i en omväxlande och utvecklande roll med fokus på tekniska innovationer där du får svara mot kunders unika frågeställningar/problem, så kommer du ha kul hos oss! Till din hjälp har du först och främst skickliga (och trevliga) kollegor i Sverige men vi är också del av en nordisk koncern fylld med engagerade människor med olika spetskompetenser.

Om du är en processingenjör som gillar att arbeta i projektform och lösa kluriga tekniska problem i periodvis högt tempo då kommer du trivas hos oss – och vi med dig!

Ansökan

Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Då urvalet sker löpande ser vi gärna att du inkommer med din ansökan snarast möjligt.

Välkommen in med din ansökan!

Vänligen observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Om VA Ingenjörerna:

VA Ingenjörerna (VAI) är en komplett funktionsleverantör inom miljö och vattenrening. VAI är ledande inom vatten-och slambehandling och sedan 1990 utför VAI projekt från idé till färdig anläggning. VAI erbjuder helhetslösningar för hela vatten- och slamcykeln, vilket gör dem till den naturliga samarbetspartnern för våra kunder. VAI arbetar med kommunala och industriella kunder inom dricksvattenproduktion, avloppsvattenrening, dagvattenrening, slamdisponering, process- och ultrarent vatten, service/support samt styr-och övervakningssystem. Företaget omsatte 2020 300 MSEK och är ca 50 anställda fördelat på 5 orter, Karlstad, Linköping, Lund, Solna (HK), samt Örebro.

VAI har ingått i Veolia Water Technologies AB mellan 2006 och 2021. Sedan 1 juli 2021 är VAI återigen ett självständigt bolag som är helägt av EnviDan. EnviDan tillhandahåller helhetslösningar inom vatten, avloppsvatten, energi och miljö samt ekonomisk rådgivning kombinerat med ett brett utbud av mjukvarulösningar för den danska, norska och svenska vatten- och avloppssektorn.

Läs mer på vaing.se

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!