Sektionschef till Peroperativ medicin Huddinge

Funktion Perioperativ medicin och intensivvård (PMI) Huddinge är en verksamhet med cirka 350 medarbetare i anestesi- och operationsverksamhet samt pre- och postoperativ vård. Verksamheten bedrivs i nybyggda lokaler utrustade med den senaste tekniken.

Vi erbjuder

För dig som lockas av utmaningen i det komplexa och avancerade erbjuder vi nu möjligheten att vara en del i att leda vårt team framåt. Du kommer att kunna kombinera din tjänst som sektionschef och samtidigt bibehålla din kliniska kompetens då tjänsten innebär visst kliniskt arbete.

Om tjänsten

Medicinsk enhet Perioperativ Medicin Huddinge är en verksamhet med nästan 350 kompetenta och engagerade medarbetare. Enheten ansvarar för anestesi- och operationsverksamheten för akuta patientflöden och är bärande för Karolinska Universitetssjukhusets transplantationskirurgiska verksamhet, vilket är ett av sjukhusets profilområden.

Enheten ansvarar vidare för perioperativ vård i samband med högspecialiserad gynekologisk, urologisk, ortopedisk, ÖNH- och övre abdominell kirurgi. Verksamheten bedrivs i nybyggda lokaler anpassade för att kunna erbjuda högteknologisk diagnostik, operation och intervention för patienter och för forskning och utbildning. Enheten är nationellt och internationellt drivande inom perioperativ medicinsk forskning och i utvecklandet av teambaserad träning och pedagogik, vilket sker i nära samarbete med Centrum för Avancerad Medicinsk Simulation och Träning (CAMST) vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge.

Enheten står också för en betydande andel av den verksamhetsförlagda utbildningen inom Perioperativ Medicin och Intensivvård inom Region Stockholm och är tillsammans med övriga medicinska enheter inom PMI den största utbildningsplattformen för ST-läkare inom landet. Som en av två sektionschefer har du en betydelsefull roll i att tillsammans med vårdenhetschef och omvårdnadschefer leda sektionen mot dess mål. Du är förstalinjechef för en grupp om cirka 20 specialistläkare i anestesi och intensivvård och ansvarar för sektionens ekonomi och resultat. Du rapporterar till verksamhetschef och är en del av verksamhetens ledningsgrupp. Viss klinisk tjänstgöring ingår i uppdraget.

Vi söker

Vi söker dig som:

  • leder och motiverar andra för att effektivt nå gemensamma mål, samordnar grupper, skapar engagemang och delaktighet.

  • arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande och förändrar din inriktning när målen ändrar sig.

  • har förmåga att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer

Krav:

  • Specialistbevis i anestesi

Meriterande:

  • Tidigare chefserfarenhet

  • Mångårig erfarenhet inom specialiteten

  • Erfarenhet av forskning och undervisning

Rekryteringsprocessen

Intervjuer kan komma att ske fortlöpande. I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla CV och ett personligt brev. Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

Kontakt Håkan Björne hakan.bjorne@regionstockholm.se

Facklig företrädare Läkarföreningen, Mitua Mehra mitua.mehra@regionstockholm.se Läkarföreningen, Johan Creutzfeldt johan.creutzfeldt@regionstockholm.se

Om Karolinska sjukhuset

Om Karolinska Universitetssjukhuset Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner. Vår vision – Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag. Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier! Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård är sjukhusets samlade resurs för anestesi, operation, preoch postoperativ vård samt intensivvård för vuxna. Vi ansvarar också för tryckkammare (HBO), högspecialiserad smärtvård och de steriltekniska enheterna. Du finner mer om oss här https://www. karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/Funktion-Perioperativ-Medicin-och-Intensivvard/.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!