Senior HR-specialist

Om företaget

Lumire, som står för Luleå Miljöresurs AB är vårt kommunala bolag för vatten och avlopp samt avfall, återvinning och återbruk. Det är vi som säkerställer att alla Luleåbor har ett friskt och välsmakande dricksvatten i kranen och att avfall och avlopp tas om hand. Vi deltar i stor utsträckning till att forma den framtida staden och landsbygden och är därmed en viktig förutsättning för Luleås tillväxt. Som Norrbottens största livsmedelsproducent levererar vi 8 miljoner kubikmeter dricksvatten årligen, och inom vår avloppsverksamhet renar vi årligen 10 miljoner kubikmeter spillvatten samt producerar 2 miljoner kubikmeter grön biogas som bland annat driver ett antal bussar i Luleå. Vi hanterar närmare 55 000 ton avfall per år som vi samlar in från 38 000 hushåll och 700 företag i Luleå vilket vi sköter om via våra återvinningscentraler och vår avfallsanläggning. Genom att samordna vatten- och avfallsfrågorna i samma bolag är vi en stark aktör inom hållbar miljöteknik och samhällsbyggnad.

Uppdraget som Senior HR-specialist

Den 1 januari i år blev vi dubbelt så många anställda över en natt då kommunens vatten- och avloppsverksamhet övergick till Lumire. I rollen som Senior HR-specialist får du möjlighet att delta i uppbyggnaden av det nya Lumire och fortsätta vår utveckling av HR-området där du kommer att bidra såväl operativt som strategiskt till vår framgång. Du som kommer att trivas här ser tjusningen i att få arbeta verksamhetsnära inom hela HR-området med bolagets 19 chefer och 200 medarbetare samtidigt som uppdraget också har många strategiska inslag – i en föränderlig och spännande tid där dina initiativ och idéer verkligen uppskattas. En stor del av din tid och ditt engagemang kommer du att lägga på kompetensförsörjning – både med rekrytering i vardagen och på lång sikt bland annat genom externa kontakter och arbete med vår attraktionskraft som arbetsgivare. Du kommer att vara med och driva utvecklingen av arbetssätt, systemstöd och övriga områden som gör att HR-arbetet i organisationen förbättras och förenklas.

HR-avdelningen består av dig, personal- och löneadministratör och HR-chef. Vi arbetar tillsammans och stöttar varandra – vi vrider och vänder på frågor för att hitta de bästa lösningarna samtidigt som vi har kul på jobbet. Balans mellan arbets- och privatliv är viktigt och vi erbjuder dig flexibel arbetstid med möjligheter till distansarbete.

Vem är du

Vi söker dig som är riktigt erfaren inom HR och tilltalas av att arbeta i en organisation där du kommer att ha helhetsperspektiv likväl som detaljkännedom.

Du har universitets- eller högskoleutbildning inom HR eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har erfarenhet och stort intresse av arbete med kompetensförsörjning och rekrytering.

Du är van att arbeta självständigt och konsultativt med hög servicekänsla, och gör det genom god kommunikation. Du är en samarbetsinriktad person som förstår vikten av goda relationer. Du är trygg i dig själv, tar ansvar och kan vara flexibel och prioritera ditt arbete. Vi söker dig som har en hög egen drivkraft och fullföljer dina uppdrag.

Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vill du bli en miljöresurs?
Då kommer du att trivas på Lumire. Som anställd hos oss bidrar du till några av samhällets mest betydelsefulla funktioner: rent dricksvatten och en hållbar avfalls- och avloppshantering. Det vi gör har betydelse idag och i framtiden.

Övrigt

Omfattning: 100% tillsvidare.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras inför anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Sista ansökningsdag: 21 aug.

Vid frågor är du välkommen att kontakta HR-chef Elin Selberg fram t o m 28 juni eller från 8 augusti på telefonnummer 0920-250905 eller via mail elin.selberg@lumire.se.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!