Specialist inom kvantitativ riskanalys, inriktning kärnkraft

Vi på Risk Pilot söker nya medarbetare inom området kvantitativ riskanalys, med inriktning mot Probabilistisk SäkerhetsAnalys (PSA) inom svensk och internationell kärnkraft. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att tillämpa och utveckla säkerhetsanalyser för befintliga kärntekniska anläggningar. Du kan även få möjlighet att jobba med byggnation av ny kärnkraft både internationellt och i Sverige.

Arbetet kan innefatta analys av säkerhetsmarginaler mot kriterier och myndighetskrav, kartläggning av en anläggnings eller utrustnings uppbyggnad, framtida behov, funktion och drift, analys av drifthistorik, störningsrespons, statistiska beräkningar, samt arbete med t.ex. simuleringsverktyg och verktyg för felträds- och händelseträdsanalys.

Vårt arbete utförs till stor del i projektform i kortare eller längre uppdrag och arbetet utförs även på plats hos våra kunder.

Risk Pilot bedriver även en stor andel forskning och utveckling inom området PSA, dels med interna medel, och dels i samarbete med externa aktörer från industri, forskningsföretag och -organisationer samt universitet och högskolor.

Dina kvalifikationer

Vi letar efter dig som:

 • har flerårig erfarenhet från att arbeta med probabilistiska riskanalyser inom kärnkraft och kanske även kvantitativa riskanalyser inom övriga energislag, och helst har

  • erfarenhet av att tolka och arbeta med myndighetskrav avseende kravhantering och kravuppfyllnad,

  • god samarbetsförmåga, är kommunikativ och kan arbeta självständigt,

  • lätt för att uttrycka dig i skrift och tal på både engelska och svenska,

  • en drivande och kundfokuserad approach och har förmågan att strukturera och prioritera eget och andras arbete.

eller

 • är nyutexaminerad med master eller doktorsexamen från teknisk fysik, kärnteknik, tillämpad matematik, elkraftteknik eller motsvarande, och

  • har ett genuint intresse för kärnkraft och säkerhetsanalys,

  • har mycket god analytisk och problemlösande förmåga.

I övrigt bör du trivas med att arbeta i ett företag med korta beslutsvägar och stort personligt ansvar samt ha B-körkort.

Placeringsort

Vi söker medarbetare främst till vårt kontor i Stockholm, men det kan även vara aktuellt med placering i Göteborg eller Malmö. Eftersom våra uppdrag delvis utförs på plats hos våra kunder kommer tjänsten att medföra resor.

Om Risk Pilot

På Risk Pilot arbetar vi med att hjälpa våra kunder med att skapa ett säkert och resurseffektivt samhälle. Risk Pilot är en av Nordens ledande leverantörer av tjänster inom nukleär säkerhetsanalys och tillämpar även denna erfarenhet i andra branscher exempelvis inom transportindustrin.

En förutsättning för vår framträdande roll på marknaden är ett gott samarbete med våra kunder, spetskompetens inom våra nischområden, låg personalomsättning samt engagerad personal.

Idag är vi ett 40-tal konsulter placerade i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi som arbetar på Risk Pilot uppskattar att arbeta med frihet under ansvar, att få möjligheten att både få fördjupa sig i teknik och se helheten och att arbeta tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. På Risk Pilot är vi övertygade om att mångfald bidrar till ett mer lönsamt företag. Vi arbetar aktivt för att alla anställda ha samma möjligheter och rättigheter. Stämningen hos oss är informell. Här är högt i tak för egna idéer och handlingsutrymmet är stort.

Kontaktuppgifter för frågor

Stefan Authén
stefan.-authen@riskpilot.se
tel: 010- 498 47 54

Erik Sparre
erik.sparre@riskpilot.se
tel: 010-498 47 52

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!