Upphandlare med kunskap om innovationsvänlig upphandling

Skulle du vilja vara upphandlare med tydligt fokus på inköpets både operativa och strategiska betydelse för bolaget? Har du gedigen erfarenhet av upphandling och vill utvecklas med inriktning mot innovationsvänlig upphandling och innovationsupphandling och har du en vilja att delta aktivt med projektledning tillsammans med briljanta kollegor i innovationsprojekt som förbättrar livskvaliteten i Skåne och världen? Vi har tjänsten för dig!

Du får en nyckelroll där du som sakkunnig ger råd och stöd till kollegor i upphandlingar och avrop. Arbetsuppgifterna består i att planera, genomföra och utvärdera upphandlingar samt göra avrop från ramavtal, rådgivning internt, kontakter med leverantörer och partners samt avtalsförvaltning av upphandlingar.

I tjänsten ingår följande upphandlingsdelar:

  • Operativt ansvara för upphandlingar som rör Innovation Skånes basverksamhet.

  • Upphandling av tjänster/varor till de olika projekt som Innovation Skåne driver med externa partners.

  • Strategisk rådgivning i aktiviteter som relaterar till innovationsupphandling eller innovationsvänlig upphandling till kollegor och partners (offentliga och privata).

  • Stödja kollegor och partners (offentliga och privata) som efterfrågar kunskap i utvecklingsfrämjande upphandling. Exempelvis i förkommersiell upphandling och tidig dialog med potentiella leverantörer, branschorganisationer, experter och andra aktörer.

  • Rådgivning och avtalshantering om upphandlingar.

  • Genomföra utbildningar internt om upphandling

  • Delta aktivt i olika innovationsprojekt som efterfrågar kunskap om utvecklingsfrämjande upphandling eller upphandling av nya lösningar.

Vidare kommer du som upphandlare att ingå i det kontinuerliga arbetet med att utveckla Innovation Skånes övergripande strategiska arbete såsom styrdokument och förankring av dessa hos kollegor.

Vi arbetar medvetet för en hållbar och inkluderande arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Tjänsten är tillsvidareanställning. Arbetsplatsen är på Innovation Skånes kontor på Medicon Village i Lund.

Upphandlare med erfarenhet av offentlig upphandling, gärna från innovationsupphandling

Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet av att ansvara för egna upphandlingar. Du har mycket goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling (LOU), avtal och avtalshantering. Du har även mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser gärna att du har högskoleexamen och har du dessutom erfarenhet av att arbeta med innovationsvänlig upphandling är det meriterande för rollen.

Vi är medvetna om att det finns ett begränsat antal individer som har egen erfarenhet av att jobba med innovationsupphandling idag. Vi söker någon som har en gedigen grund och erfarenhet av offentlig upphandling och som är genuint intresserad av att utvecklas och få erfarenhet av olika typer av innovationsvänlig upphandling och medverka till att området utvecklas.

Som upphandlare hos oss kommer du att arbeta nära kollegor, partners (offentliga och privata) och våra finansiärer, t.ex. Region Skåne, Vinnova och Tillväxtverket. För att lyckas i rollen behöver du därför kunna samarbeta bra med andra människor och ha ett prestigelöst fokus på det gemensamma målet. Du är smidig, lyhörd och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Du ser möjligheter i förändringar, kommer med idéer och hittar lösningar på uppkomna problem.

Innovation Skåne är Region Skånes Innovationsbolag

Innovation Skåne är Region Skånes innovationsbolag och är ett helägt dotterbolag till Region Skåne. Verksamheten har en grundfinansiering från ägaren Region Skåne, vilket möjliggör att bolaget kan attrahera externt innovationskapital från offentliga aktörer i Sverige och EU.

Bolaget bildades 2015 och har i dag cirka 45 anställda med huvudkontor på Medicon Village i Lund, och tre andra kontor runtom i Skåne. 

Innovation Skåne förfogar över ett stort kunskapskapital i sin personal och inhyrda konsulter. Löpande omvärldsbevakning och interaktion med omvärlden gör att bolaget är uppdaterad på den senaste tekniken, nya produkter och tjänster samt nya arbetssätt och system. Vårt know-how attraherar relevanta företag och deras lösningar till Skåne och vi delar kunskaper som vi får till oss med offentliga och privata verksamheter i regionen.

Vår organisationsform är teal-baserad. Det betyder bland annat att vi styrs av gemensamma mål och organiserar oss i arbetsgrupper med specifika uppgifter. Ledarskapet är utspritt i organisationen, det finns inte något ledarskap via chefer utan alla medarbetare agerar utifrån de ramar som gemensamt satts upp och beslut fattas i en rådgivningsprocess. Organisationsformen gör oss till föregångare, vi provar nya vägar – precis det vi ofta råder personer och organisationer vi jobbar med att göra

Innovation Skåne fokuserar på tre innovationsområden; Hälsa – Bättre hälsa för alla, Mobilitet – Klimatutmaningar driver innovation och samverkan, Livsmedel – Tillsammans mot framtidens livsmedelssystem.

Besök www.innovationskane.com för mer information.  

Övrig information

Start: Omgående, med hänsyn till ev. uppsägningstid

Omfattning: Heltid (40 timmar i veckan). Tillsvidareanställning med provanställning

Plats: Innovation Skåne Medicon Village, Lund. Enstaka kortare resor för konferenser eller evenemang.

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret via https://career.innovationskane.com/ och bifoga ditt CV och personliga brev. Din ansökan önskar vi senast den15 maj 2023. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta CFO Lars Edström 0722-10 30 20, lars.edstrom@innovationskane.com. Övriga frågor rörande rekryteringen hänvisas till Innovationsledare HR: Johan Rosendahl, 070-886 87 45, Johan.Rosendahl@innovationskane.com.

Obs. Ansökningar tas inte emot per e-post.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!