Workspace Recruit lanserar anonymisering med AI

Anonymisering i rekryteringsverktyget Workspace
Nyligen släpptes en AI-funktion i vårt rekryteringsverktyg Workspace. Planen är att artificiell intelligens ska fungera som stöd när vi effektiviserar och kvalitetssäkrar rekryteringsprocesserna.

Forskning visar att man ofta anställer personer som liknar en själv, men är detta alltid rätt person för jobbet? Man riskerar att systematiskt välja bort kompetenta kandidater, även om det oftast sker omedvetet. För att komma åt problematiken är en anonymiserad rekryteringsprocess en bra väg att gå.

AI anonymiserar kandidaterna

I rekryteringsverktyget Workspace kan man nu (med hjälp av AI) arbeta anonymiserat med alla ansökningar som kommer in i systemet. AI-funktionen i Workspace letar upp och döljer personlig information som ex. namn, ålder och bostadsort.

Fördelen med att använda AI är att det gynnar både kandidaterna och dig som arbetar med rekryteringen. Kandidaterna får en rättvisare bedömning plus att de fortfarande kan skicka in sitt CV utan att behöva fylla i en massa långa, krångliga formulär. Det i sin tur ger effekt på antalet ansökningar som ofta blir högre när ansökningsprocessen är enkel och det går snabbt att skicka in sin ansökan.

AI ersätter inte rekryteraren

–Workspace Recruits AI syftar aldrig till att ersätta rekryteraren. Rekrytering är ett hantverk som inte går att ersättas av modern teknik utan fokus för vår AI ligger istället på att avlasta rekryteraren, säger Jenny Sandén, drivande för AI-projektet på Workspace Recruit.

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!