Så skapar du en effektiv onboardingprocess

Halvera tiden för den den nyanställde att komma igång med ett effektivt onboardingprogram!
Onboardingprocessen inleds så snart du har lyckats rekrytera den optimala kandidaten och har ett signerat anställningsavtal framför dig. Onboardingprocessen syftar till att få den nyrekryterade medarbetaren att trivas och leverera på sin nya position på kortast möjliga tid. Arbetsgivare med en strukturerad onboardingprocess kan i princip halvera introduktionstiden för en nyanställd.

När du utformar onboardingprocessen bör du ta hänsyn till vem som ska anställas och hur denna individ föredrar att ta till sig ny information. Anpassa processen utifrån om den nyanställde exempelvis är en visuell eller kommunikativ person.

När er nyrekryterade medarbetare skrivit under sitt anställningsavtal uppstår ofta dötid eftersom det brukar tar ett par veckor eller månader innan personen hunnit avsluta sin nuvarande anställning och börjar hos sin nya arbetsgivare. Fortsätt att kommunicera med er nyrekryterade medarbetare under den här perioden, exempelvis genom att bjuda in till after work eller andra sociala initiativ. Skicka blommor eller skicka hem dator och telefon till medarbetaren så det finns på plats när första arbetsdagen närmar sig.

Servera inte allt på silverfat

Det är viktigt att nycklar, mobil, dator och andra praktiska förutsättningar finns på plats när er nya medarbetare börjar, men servera samtidigt inte allt på ett silverfat. Ibland är det bra att medarbetaren själv får ta kontakt med kollegorna och leta upp information på egen hand. Var noga med att inkludera medarbetaren i sociala sammanhang på jobbet. Medarbetare som känner sig välkomna och inkluderade levererar ofta snabbare på sin nya tjänst. Se till att ha en strukturerad plan för medarbetarens första arbetsvecka. Ett schema för första arbetsveckan skapar trygghet, tydliggör förväntningarna och gör att medarbetaren enkelt kan planera och överblicka.

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!