Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Därför ska du rekrytera i sommar

Bra eller dåligt att rekrytera under sommaren? Sommaren upplevs ofta som en lite lugnare period för flera branscher. Det är dessutom semestertider och det är ingen som har tid att söka jobb… Eller?

Tvärtom! Arbetssökande fortsätter söka jobb, oavsett säsong. Det är antalet lediga tjänster som har en tendens att gå ner under sommaren vilket innebär att om ni väljer att annonsera ut er lediga tjänst under sommaren så har ni mindre konkurrens och därmed större chans att nå ut genom informationsbruset.

Semestern ger tid till eftertanke

Semestertider har även en förmåga att få människor att börja reflektera över sin tillvaro. Är man kvar på en arbetsplats man inte trivs på kan semestern vara tillfället då man tar det avgörande beslutet att söka sig vidare. Ledigheten kan också göra att man blir sugen på en utmaning i karriären, visst vore det perfekt om ni syntes med er spännande tjänst då?

Var redo inför hösten

Står ni inför ett rekryteringsbehov och är i valet och kvalet om ni ska sjösätta rekryteringen nu i sommar eller i höst så vänta inte. Är ni dessutom i en bransch som växlar ner lite under sommaren har ni kanske äntligen lite extra tid att lägga på en rekryteringsprocess. Annonsera ut er tjänst redan nu och ha er nya kollega på plats när hösten drar igång!

Behöver du hjälp så har vi öppet hela sommaren.
Lycka till! 

 

DU KANSKE ÄVEN ÄR INTRESSERAD AV:

Rätt förberedelse förebygger kostsamma felrekryteringar

Så skriver du en riktigt bra platsannons

Konsten att välja rätt kandidater

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!