Fördelar och nackdelar med Digital Rekrytering

Att anställa en ny medarbetare kan kännas som ett stort projekt, samtidigt som man ska lista ut vilket sätt man ska gå tillväga.

Idag bedriver de flesta företag sina affärer online vilket har skapat nya möjligheter. Det finns många sätt att rekrytera in ny kompetens på, men ett tillvägagångssätt som idag möter mångas behov är just digital rekrytering.

Digital rekrytering förenklar rekryteringsprocessen för dig som värdesätter din tid och din personal samtidigt som du letar efter att göra det på ett kostnadseffektivt sätt.

Som med allt finns det både för – och nackdelar med att använda sig utav digitala verktyg eller traditionell rekrytering. Vad tror du passar dig bäst?

Tidseffektivt – spendera värdefull tid på annat 

Oavsett var du än är placerad kan du skapa jobbannonser och kontakta kandidater så länge du har tillgång till Internet. Med andra ord kan du anpassa rekryteringen så att det fungerar för alla som medverkar. Som ett resultat kommer det inte bara att spara tid utan också effektivisera processen. 

Allt samlat på ett och samma ställe 

Genom att arbeta digitalt kan man samla allt rörande processen i ett och samma verktyg. Allt från skapandet av kravprofil, annonsering och hela ansökningsprofilen till urval, tester och slutligen referenstagning. 

Utan ett verktyg kan man behöva lägga större delen av dagen med att ringa och skicka e-postmeddelanden för att schemalägga och boka om intervjuer. Beroende hur du arbetar, kan det finnas en risk för att du bryter mot GDPR när gäller personlig integritet. 

Employer Branding 

Generera dynamiskt innehåll kan bygga upp ditt varumärke på ett framgångsrikt sätt för att attrahera topptalanger och för att stärka företagskulturen. Använd ditt sociala mediekonto för att sprida budskapet och för att locka mer trafik till både din webbplats och konto. Det är betydligt enklare att nå rått målgrupp med en digital rekrytering och rätt annonsering.  

Fördomsfri rekrytering 

Med digital rekryteringen är det enklare att finna de perfekta kandidaterna med kompetens som matchar befattningen, utan att rekrytera fördomsfullt. Det är enkelt att lösa med ett rekryteringsverktyg som erbjuder anonymiserad rekrytering som exempel.  

Det som kan vara en nackdel för digital rekrytering är bristen på de personliga mötena. Eftersom mycket av rekryteringsprocessen online kan innebära e-postmeddelanden och eventuellt telefonintervjuer, kan det ses som något opersonligt. Utan möjlighet för arbetsgivaren att hålla flera personliga intervjuer kan det vara svårt att avgöra om kandidaten kommer att passa företaget och dess kultur. Kandidaten kan också ha svårt att bedöma om företaget är rätt. 

Vill du lära dig mer om digital rekrytering? Hör av dig till oss på Workspace Recruit! 

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!