Högre lön- Då kan vi tänka oss att byta jobb

Show me the money! Ny nationell undersökning från Workspace Recruit visar att vi kan tänka oss byta jobb för en högre lön. 57%. Så många är villiga att byta jobb om de fick en högre lön. Så Jerry Maguire var inte helt fel på det! Siffran har dessutom ökat påtagligt från förra årets undersökning där siffran var på 43%. Det som dock inte var med i filmen som vår undersökning visar är att långa processer gör att kandidaten drar sig från att söka jobb.

Ingen eller dålig återkoppling till kandidater skadar bolagens medarbetarvarumärke

Undersökningen visar att de främsta anledningarna till att dagens kandidater drar sig från att söka jobb är att det inte får en återkoppling på sin ansökan.

– På marknaden idag finns det många ATSer (rekryteringsverktyg) som gör hantering av kandidater effektiv och smart – återkoppling på en ansökan kan automatiseras och är idag en hygienfaktor. Att inte få återkoppling skapar även ett dåligt medarbetarvarumärke, något få bolag har råd med säger Lisa Alsterberg, Rectech konsult på Workspace Recruit

Nästan varannan kandidat säger att snabb återkoppling från arbetsgivare är det viktigaste

40% av kandidaterna på den svenska arbetsmarknaden idag anser att snabb återkoppling är det viktigaste när man säker ett nytt jobb, andra sidan på detta mynt på detta är att i samma undersökning säger 71% av de rekryterande cheferna att det upplever att får tiden att räcka till i en process är den största utmaningen.

– Idag ska allt ske direkt och korrekt – problemet är att tiden helt enkelt inte räcker till. Det blir att svårare att möta arbetsmarknadens krav om vi inte ta till de medel som finns tillgängliga. Triggers och automatisering i ett rekryteringsverktyg är en förutsättning för att hålla jämna steg och inte minst avlasta mig som rekryterare fortsätter Lisa Alsterberg.

Läs mer om automatiserad rekrytering

Ladda ner Rekryteringsrapporterna

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!