Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Passiv vs aktiv arbetssökande – hur man lockar alla!

Visste du att enligt LinkedIn är 70 % av den globala arbetsstyrkan passiva talanger – medan de återstående 30 % aktivt söker jobb (tänk på att LinkedIn per definition är ett socialt medieföretag).
Definitionen av en passiv arbetssökande är en person som inte aktivt letar efter en ny tjänst men som skulle vara öppen för det om en intressant möjlighet dyker upp.

Det korta perspektivet är att annonsering i sociala medier är ett effektivt sätt att nå ut till passiva kandidater – vår erfarenhet är dock att både Facebook och Instagram är lika, (om inte ens mer) effektiva som LinkedIn – av den anledningen rekommenderar vi en kombination av dom tre. I det långa loppet är att arbeta aktivt med ditt Employer Brand den absolut bästa vägen att gå när du ska attrahera nya talanger.
Din organisation kan engagera dem under konferenser, branschforum och via dina sociala medier. Informera om ditt företag med hjälp av en karriärsida och arbeta med engagemanget i din kandidatpool.

Oavsett, om ditt behov är kortsiktigt eller långsiktigt, kan Workspace Recruit stödja dig i din strävan att hitta de bästa talangerna – kontakta oss idag och låt dig inspireras!

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!