Passiv vs aktiv arbetssökande – hur man lockar alla!

Visste du att enligt LinkedIn är 70 % av den globala arbetsstyrkan passiva talanger – medan de återstående 30 % aktivt söker jobb (tänk på att LinkedIn per definition är ett socialt medieföretag).
Definitionen av en passiv arbetssökande är en person som inte aktivt letar efter en ny tjänst men som skulle vara öppen för det om en intressant möjlighet dyker upp.

Det korta perspektivet är att annonsering i sociala medier är ett effektivt sätt att nå ut till passiva kandidater – vår erfarenhet är dock att både Facebook och Instagram är lika, (om inte ens mer) effektiva som LinkedIn – av den anledningen rekommenderar vi en kombination av dom tre. I det långa loppet är att arbeta aktivt med ditt Employer Brand den absolut bästa vägen att gå när du ska attrahera nya talanger.
Din organisation kan engagera dem under konferenser, branschforum och via dina sociala medier. Informera om ditt företag med hjälp av en karriärsida och arbeta med engagemanget i din kandidatpool.

Oavsett, om ditt behov är kortsiktigt eller långsiktigt, kan Workspace Recruit stödja dig i din strävan att hitta de bästa talangerna – kontakta oss idag och låt dig inspireras!

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!