PASSIVA OCH AKTIVA KANDIDATER, SÅ HÄR NÅR DU DOM!

VAD ÄR SKILLANDEN?

Passiv jobbsökande refererar till personer som inte aktivt söker efter jobb men är öppna för nya karriärmöjligheter om det rätta erbjudandet kommer upp. Dessa personer kanske redan har en anställning men letar efter möjligheter att utvecklas i sin karriär eller hitta en bättre arbetsmiljö.

Å andra sidan, aktiva jobbsökande är personer som aktivt söker efter anställning, till exempel genom att skicka in jobbansökningar, delta i intervjuer och söka efter jobbannonser på jobbsökningsplattformar eller karriärsidor. Dessa personer kanske nyligen har förlorat sina jobb eller letar efter en förändring i sin nuvarande karriär.

Skillnaden mellan passiva och aktiva jobbsökande är alltså att passiva jobbsökande inte aktivt söker efter en ny anställning, medan aktiva jobbsökande gör det. Passiva jobbsökande kan vara en viktig resurs för arbetsgivare eftersom de ofta är högpresterande medarbetare som inte är nöjda med sin nuvarande situation och kan vara öppna för att byta jobb om rätt möjlighet presenteras.

SÅ NÅR DU DOM!

För att nå passivt jobbsökande måste arbetsgivare ha en stark employer branding-strategi som fokuserar på att skapa en positiv image och attraktiv arbetsmiljö. Arbetsgivare kan marknadsföra sig själva på sociala medier och karriärsidor genom att publicera innehåll som ger potentiella kandidater en inblick i företagskulturen och vad det är som gör arbetsplatsen speciell. Arbetsgivare kan också använda sig av rekryteringsföretag för att nå ut till passivt jobbsökande och förmedla lediga tjänster.

För att nå aktivt jobbsökande är det viktigt att arbetsgivare publicerar jobbannonser på lämpliga plattformar och karriärsidor. Arbetsgivare kan också använda sig av sociala medier och andra digitala kanaler för att marknadsföra sina jobbannonser till en bredare publik. Det är också viktigt att ha en tydlig och attraktiv jobbannons med detaljerad information om tjänsten och företaget. En effektiv strategi är att använda sökord och fraser som är relevanta för jobbet för att öka synligheten av annonserna för potentiella kandidater.

Andra aktiviteter kan vara att delta i karriärmässor och andra evenemang, men även att använda sig av personliga nätverk, är också ett effektivt sätt att nå både passiva och aktiva jobbsökande.

Vill du veta mer om hur du kommer ut rätt med din annons- hör av dig!

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!