VAD ÄR ONBOARDING? 

Onboarding, eller introduktion av nya medarbetare, är en viktig process för att hjälpa nya anställda att anpassa sig till sin nya roll och arbetsplats.

Onboarding-processen påbörjas direkt när Preboardingen avslutas och kandidaten påbörjar sin anställning. En framgångsrik onboarding-process är viktig för att säkerställa att nya medarbetare känner sig välkomna och integrerade på arbetsplatsen. Detta kan bidra till att öka deras engagemang och motivation, samtidigt som det minskar risken för stress och obehagliga överraskningar under den första tiden på jobbet. 

Informera den nya medarbetaren

En grundläggande del av onboarding-processen är att ge nya medarbetare all nödvändig information om företaget och deras roll. Detta kan innefatta att informera om arbetsuppgifter, ansvarsområden, företagspolicyer och riktlinjer, samt andra praktiska aspekter av arbetet, såsom lön, förmåner och semester. Genom att ge all denna information från början kan nya medarbetare känna sig mer självsäkra och förberedda på att utföra sina arbetsuppgifter. 

Introducera företagskulturen

En annan viktig del av onboarding-processen är att introducera nya medarbetare till företagskulturen. Detta kan inkludera att informera om företagets värderingar, målsättningar och historik, samt att introducera dem till befintliga kollegor och chefer. Genom att visa nya medarbetare hur de passar in i företaget och dess kultur kan de känna sig mer involverade och engagerade i organisationen. 

Utbilda den nya medarbetaren

Onboarding-processen kan också inkludera utbildning och träning för att hjälpa nya medarbetare att lära sig nya färdigheter och tekniker som de behöver för att utföra sina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Detta kan innebära att ge dem tillgång till utbildningsprogram eller att ha mentorprogram för att hjälpa dem att anpassa sig snabbare. 

Ge stöd och feedback

Slutligen är det viktigt att ge nya medarbetare tillräckligt med stöd och feedback under onboarding-processen. Detta kan inkludera regelbundna möten med chefer och kollegor för att diskutera deras framsteg och eventuella problem eller frågor som de kan ha. 

Sammanfattningsvis är onboarding en viktig process som kan hjälpa nya medarbetare att känna sig välkomna och integrerade i arbetsplatsen. Genom att ge dem all nödvändig information och utbildning, introducera dem till företagskulturen och ge dem tillräckligt med stöd och feedback kan nya medarbetare anpassa sig snabbare och bli produktiva från första dagen.

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!