VAD ÄR PREBOARDING?

Preboarding, eller förberedelse inför anställning, är en process där arbetsgivare tar initiativ för att skapa en positiv och välkomnande upplevelse för nya medarbetare, innan de officiellt börjar på företaget. Syftet med preboarding är att öka motivationen och förväntningarna hos de nya medarbetarna, samtidigt som arbetsgivaren säkerställer att de är redo att börja sin nya roll.

Traditionellt sett börjar anställda sin anställning först på sin första arbetsdag, men med preboarding-processen kan företag börja bygga relationer med nya medarbetare tidigare. Genom att involvera de nya i företagskulturen och införa dem i de viktiga processerna på arbetsplatsen, kan en effektiv preboarding bidra till att öka deras engagemang och lojalitet gentemot företaget. 

En av de aboslut viktigaste aspekterna av preboarding är att skapa en välkomnande kultur. Detta kan innebära att inkludera de nya medarbetarna i företagsaktiviteter eller att anordna sociala evenemang för att ge dem en känsla av tillhörighet. Genom att visa att företaget bryr sig om deras anställda och välkomnar dem med öppna armar, kan preboarding skapa en positiv arbetsmiljö som stärker samhörigheten mellan nya medarbetare och befintliga kollegor. 

En annan viktig aspekt av preboarding är att ge nya medarbetare den information och utbildning de behöver för att vara produktiva från första dagen. Detta kan innebära att ge dem tillgång till företagsinformation eller att introducera dem till nyckelpersoner inom organisationen. Genom att lära känna företagets värderingar och målsättningar kan de nya medarbetarna känna sig mer involverade i organisationen och börja arbeta mer effektivt. 

När preboaringen är klar så påbörjas onbaroding – läs mer om det i nästa blogginlägg.

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!