VILKEN INTERVJUTEKNIK ÄR MEST EFFEKTIV? – OCH VILKA FINNS DET?

Det finns inget rätt eller fel svar på den frågan, utan det är baserat på företaget och situationen. Det finns dock flertalet olika intervjutekniker att applicera och nedan tar vi upp några av dessa. Viktigt är dock att välja en intervjuteknik som är lämplig för den specifika rollen och organisationen, samt att anpassa intervjufrågorna till kandidatens erfarenhet och kompetens.

  1. Beteendebaserade intervjufrågor
    Dessa frågor syftar till att bedöma hur en kandidat har hanterat specifika situationer i tidigare jobb eller livserfarenheter. De fokuserar på konkreta exempel från kandidatens tidigare arbete eller livssituationer och syftar till att bedöma hur kandidaten har agerat och hanterat dessa situationer.
  2. Kompetensbaserade intervjufrågor
    Dessa frågor syftar till att bedöma kandidatens kompetens och färdigheter för den specifika rollen. De fokuserar på kandidatens kunskap, erfarenhet och färdigheter i relation till de krav som ställs på rollen.
  3. Situationsbaserade intervjufrågor
    Dessa frågor syftar till att bedöma hur en kandidat skulle hantera en specifik situation eller problem som kan uppstå i rollen. De fokuserar på kandidatens kreativitet, problemlösningsförmåga och förmåga att tänka på ett strategiskt sätt.

Genom att välja rätt teknik och ställa relevanta frågor kan du som rekryterar öka sannolikheten för att fatta välgrundade beslut och anställa rätt person för rätt jobb. Behöver du stöd, hjälp eller rådgivning i din rekrytering är du varmt välkommen att kontakta oss!

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!