Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Därför är anonymiserad rekrytering viktigt

Rekrytera utan att diskriminera. Anonymisering av CV eller ”blind rekrytering” har varit i ropet ett tag men vad innebär det i praktiken och är det någonting du behöver lägga vikt vid när du ska rekrytera?

För att kunna arbeta mer kompetensbaserat och fördomsfritt i en rekryteringsprocess är anonymisering en väg att gå. Anonymiseringen kan fungera som en urvalsmetod där man döljer personlig information i ett CV. Det kan exempelvis handla om ålder, kön, namn eller vilken stad man bor i. Med andra ord, information som inte har någon betydelse för hur väl man skulle prestera i en potentiell yrkesroll.
 

Hur arbetar man anonymiserat med rekrytering?

Genom att dölja eller ta bort den personliga informationen ur kandidaternas CV lägger man tyngden på relevant information som man kan använda för att matcha mot kravprofilen man har upprättat inför rollen. Det innebär i slutändan att man kan göra ett kvalificerat urval som baseras på arbetserfarenheter, meriter och utbildningar.
 

Ett anonymt urval för en kompetensbaserad rekrytering

Att anonymisera rekryteringen är viktigt för att kunna säkerställa att rekryteringsprocessen är fördomsfri och att urvalet baseras på kompetens och inget annat. Med ett anonymt urval eliminerar du risken att medvetet eller omedvetet välja bort kompetenta kandidater p.g.a. förutfattade meningar om personens kön, etnicitet eller bostadsort.

Är du nyfiken på hur ni skulle kunna arbeta mer anonymiserat och kompetensbaserat med rekryteringen i ert företag?

Gå in på Rekryteringsakademin.se och vässa dina kunskaper med en kostnadsfri utbildning i kompetensbaserad rekrytering

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!