FÖRDELARNA MED DIGITAL REFERENSTAGNING

digital referenstagning

I dagens digitala era har rekryteringsprocesser genomgått påtagliga förändringar. En av de mest påtagliga förändringarna är övergången från traditionell referenstagning till digital referenstagning. Digital referenstagning innebär helt enkelt den som rekryterar använder en digital plattform för att samla in och utvärdera referenser för relevanta kandidater i processen. Denna metod har många fördelar jämfört med den traditionella processen och har blivit alltmer populär bland rekryterande chefer. 

Här listar vi de topp 3 främsta anledningarna

  1. Digital referenstagning ger effektivitet och snabbhet

En av de mest uppenbara fördelarna med digital referenstagning är den överlägsna effektiviteten och snabbheten i processen. Rekryterande chefer kan enkelt skicka förfrågningar om referenser till kandidaternas kontakter och följa upp elektroniskt. Detta innebär att referenstagningen kan genomföras mycket snabbare än om den utförs manuellt genom telefonsamtal eller e-post. Den snabba processen möjliggör att rekryteringscykeln förkortas avsevärt, vilket är avgörande i en konkurrensutsatt arbetsmarknad.

  1. Digital referenstagning skapar ökad tillförlitlighet och standardisering

Digital referenstagning möjliggör en högre grad av tillförlitlighet och standardisering i processen. Genom att använda fördefinierade frågor och utvärderingskriterier kan rekryterande chefer säkerställa att de får jämförbara svar från olika referenser. Detta minimerar risken för partiska bedömningar och hjälper till att fatta mer välgrundade beslut. Dessutom kan svaren sparas digitalt, vilket gör det enklare att dokumentera och arkivera referenstagningen.

  1. Digital referenstagning ger bättre kandidatupplevelse

Digital referenstagning kan också förbättra kandidatupplevelsen men även göra den enklare för referenten att delge sina svar. Genom att använda en enkel och bekväm process så visar den rekryterande chefen att bolaget är framåtlutat och att de värdesätter både kandidatens och referensens  tid. Kandidaterna behöver inte längre oroa sig för att referenstagningen tar lång tid eller att deras referenser inte kan nås. 

Digital referenstagning har effektiviserat rekryteringsprocessen och ökar tillförlitligheten och standardiseringen. Den ger också fördelar som ökad mångsidighet, förbättrad kandidatupplevelse och möjligheten att fatta datadrivna beslut. Som ett resultat har allt fler företag och organisationer över hela världen börjat omfamna denna teknologiska framsteg för att förbättra sin rekryteringsprocess och säkerställa att de anställer de bästa kandidaterna för sina team. Med digital referenstagning kan företag snabbt och effektivt hitta de bästa talangerna och bygga starka och produktiva arbetsstyrkor för framtiden.

Prova du med idag. Som PREMIUM kund i Workspace Recruit ingår modulen Digital Referenstagning.

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!