RISKERNA MED ATT ANVÄNDA AI I REKRYTERINGSPROCESSEN 

Användningen av AI i rekryteringsprocessen har ökat de senaste åren. Många företag använder AI-system för att sålla bland ansökningarna och identifiera de kandidater som passar bäst för en viss tjänst. Även om det finns många fördelar med att använda AI i rekryteringen, finns det också vissa risker som företag behöver vara medvetna om. Man kan använda AI till mycket i en rekrytering.

En av de största riskerna med AI i rekryteringen är risken för fördomar. AI-system är utformade för att göra beslut baserat på data, men data kan vara påverkat av fördomar. Om data som används för att träna AI-systemet har fördomar kan det leda till att systemet gör felaktiga beslut och utesluter kvalificerade kandidater på grund av diskriminering. Detta kan leda till att företaget missar värdefulla kandidater och förlorar på mångfald och inkludering. 

Däremot finns det många andra funktioner AI kan vara behjälplig med i rekryteringen –  exempelvis summering av CV, skriva jobbannonser eller anonymisera kandidater för att säkerställa en helt kompetensbaserad rekryteringsprocess. 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta med AI i din rekrytering eller prova på? Boka demo så berättar vi hur rekrytering med teknik i framkant skapar en rectech-säkrad rekrytering! 

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!