Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Så får ni ut mesta möjliga av er karriärsida

Fokusera på ert Employer Brand På en marknad där kandidaten har demokratiserats avsevärt på senare tid tack vare digitaliseringsutvecklingen har employer branding fått en allt större och viktigare roll på rekryteringsmarknadens spelplan. För rekryterare och arbetsgivare har karriärsidor där de marknadsför sig och presenterar sin verksamhet för kandidater blivit allt mer betydelsefulla.

Många faktorer spelar in när en kandidat söker jobb, exempelvis arbetsgivarens värderingar, sociala engagemang, arbetsmiljö och de mervärden de kan erbjuda utöver månadslön och eventuella förmåner. Arbetsgivares behov av att förmedla sina drivkrafter, värderingar och det övergripande syftet med sin verksamhet har därför ökat.
 

Mjuka och kulturbärande faktorer lyfts fram

I det här sammanhanget fyller arbetsgivarnas egna karriärsidor en viktig funktion. Här samlar de inte bara samtliga lediga tjänster. På en karriärsida kan kandidater dessutom ofta läsa intervjuer med befintliga medarbetare och chefer och lära sig mer om arbetsgivarens verksamhet och värdegrund. På en karriärsida marknadsförs arbetsgivaren på ett attraktivt och intresseväckande sätt gentemot presumtiva medarbetare, här säljer man in verksamheten till kandidater snarare än kunder.

På karriärsajten fokuserar arbetsgivaren ofta mycket på mjuka och kulturbärande faktorer snarare än att informera i detalj om de produkter eller tjänster man erbjuder.
 

Stärk ert Employer Brand

En välformulerad karriärsajt bör vara responsiv och sökordsoptimerad så kandidaterna enkelt kan hitta dit. Den bör även vara länkad till företagets ordinarie hemsida. Det är också viktigt att besökare enkelt kan dela länkar till exempelvis en intressant artikel på karriärsajten via Facebook och andra sociala medier. Det kan vara värt att lägga lite extra tid på att formulera innehållet och utforma karriärsajten på ett så attraktivt sätt som möjligt. Den fungerar trots allt som ett skyltfönster för hela er verksamhet gentemot kandidater som mycket väl kan vara era framtida medarbetare.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ert företag stärka ert Employer Brand med en karriärsida med integrerat rekryteringsverktyg?

Läs mer här!

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!