Så får ni ut mesta möjliga av er karriärsida

Ja, hur mycket kostar det att rekrytera egentligen?
Personalstyrkan förändras över tid och förr eller senare är det dags att rekrytera. Då kommer den stora frågan – Vad kostar en rekrytering? Det enkla svaret är ”Det beror på”.

Många faktorer spelar in när en kandidat söker jobb, exempelvis arbetsgivarens värderingar, sociala engagemang, arbetsmiljö och de mervärden de kan erbjuda utöver månadslön och eventuella förmåner. Arbetsgivares behov av att förmedla sina drivkrafter, värderingar och det övergripande syftet med sin verksamhet har därför ökat. 

Mjuka och kulturbärande faktorer lyfts fram

I det här sammanhanget fyller arbetsgivarnas egna karriärsidor en viktig funktion. Här samlar de inte bara samtliga lediga tjänster. På en karriärsida kan kandidater dessutom ofta läsa intervjuer med befintliga medarbetare och chefer och lära sig mer om arbetsgivarens verksamhet och värdegrund. På en karriärsida marknadsförs arbetsgivaren på ett attraktivt och intresseväckande sätt gentemot presumtiva medarbetare, här säljer man in verksamheten till kandidater snarare än kunder.

På karriärsajten fokuserar arbetsgivaren ofta mycket på mjuka och kulturbärande faktorer snarare än att informera i detalj om de produkter eller tjänster man erbjuder. 

Stärk ert Employer Brand

En välformulerad karriärsajt bör vara responsiv och sökordsoptimerad så kandidaterna enkelt kan hitta dit. Den bör även vara länkad till företagets ordinarie hemsida. Det är också viktigt att besökare enkelt kan dela länkar till exempelvis en intressant artikel på karriärsajten via Facebook och andra sociala medier. Det kan vara värt att lägga lite extra tid på att formulera innehållet och utforma karriärsajten på ett så attraktivt sätt som möjligt. Den fungerar trots allt som ett skyltfönster för hela er verksamhet gentemot kandidater som mycket väl kan vara era framtida medarbetare.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ert företag stärka ert Employer Brand med en karriärsida med integrerat rekryteringsverktyg?

Läs mer här!

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!