Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Så skriver du en riktigt bra platsannons

Skriv en bra platsannons och attrahera fler (och bättre) kandidater! En bra platsannons är a och o när det gäller att fånga intresset hos potentiella kandidater och presentera ert företag. Den bör inte vara för lång, inte innehålla klyschor och kanske viktigaste av allt: den ska vara spännande nog för att man ska skicka in en ansökan! Så vad krävs för att upprätta en bra platsannons? Vi listar våra bästa tips!

Tydlig, beskrivande och lockande titel

Platsannonsens titel eller rubrik bör vara kort, koncis och tydlig. Undvik interna och flashiga yrkestitlar som ingen söker på. Det skapar bara frågetecken. Ni vill ha en rubrik som fångar rätt publik, som är enkelt att förstå och som lockar till att läsa mer.

Utgå från en kravprofil

Steg nummer ett när man ska anställa är alltid att upprätta en kravprofil för den tilltänkta tjänsten. Kravprofilen blir er vägledning längs hela rekryteringen och är en bra bas att utgå från när ni utformar platsannonsen. Grundstenarna i kravprofilen bör framgå tydligt i annonsen. Tänk bara på att inte vara alltför specifik. Det är bättre att man lyfter de mest viktiga och centrala arbetsuppgifterna och i stället nämner att tjänsten innehåller andra sysslor också.

Tydlig disposition

En tydlig struktur med rubriker i fetstil underlättar när man skummar genom annonserna. Det ska vara enkelt att hitta information som exempelvis var tjänsten är placerad, vilka arbetsuppgifter man kan vänta sig och information om anställningen. Är tjänsten ett vikariat? Heltid? Innebär tjänsten mycket resor?

Pitcha in er hos kandidaterna

Detta är er chans att sälja in er hos kandidaten och ge ett bra intryck. Det är ju inte bara ni som ska välja kandidat – kandidaten måste välja er också! Har ni en härlig kultur på arbetsplatsen eller bjuder på frukost varje fredag så skriv det. Se till att ni lyfter ert erbjudande! En platsannons bör också innehålla en kort beskrivning av er som företag. Här bör företagskulturen och era värderingar tydligt framgå så att kandidaterna får en chans att bilda sig en uppfattning av er som arbetsgivare.

Undvik klyschor i platsannonsen

Det gör att ni inte särskiljer er och det säger egentligen ingenting om tjänsten eller er organisation. Av samma anledning som kandidaterna bör undvika att använda klyschor och i stället beskriva eller ge konkreta exempel gäller detsamma för er. Ni upplevs som tydligare i vad ni söker och era kandidater får en klarare bild av vad som förväntas i rollen.

Lycka till!

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!