VAD ÄR RECTECH EGENTLIGEN?

RecTech, eller rekryteringsteknik, är ett begrepp som beskriver användningen av teknologi för att underlätta och förbättra rekryteringsprocessen. Med hjälp av RecTech kan du effektivisera din rekryteringsprocess och hitta rätt kandidater snabbare och mer kostnadseffektivt.

Ett vanligt verktyg inom rectech är ATS, som står för Applicant Tracking System. Detta är en programvara som används för att hantera och organisera kandidatinformation. ATS kan till exempel hjälpa till med att sålla igenom ansökningar, skicka ut automatiserade svar och hantera intervjuer och utvärderingar.

RecTech och AI

En annan teknik inom RecTech är användningen av AI, eller artificiell intelligens. Med hjälp av AI kan arbetsgivare automatiskt sålla igenom ansökningar, sammanfatta CV, skriva jobbannonser och identifiera kandidater som matchar de önskade kraven. Detta kan spara tid och pengar och hjälpa till att hitta de bästa kandidaterna snabbare.

Fördelar med RecTech

Det finns många fördelar med RecTech men för att använda detta på bästa sätt krävs det mycket kunskap kopplat till både rekrytering och teknik – därför erbjuder Workspace Recruit RecTech konsulter som hjälper dig effektivisera, digitalisera och utveckla er rekryteringsprocess på bästa sätt.

Vill du veta mer? Kontakta oss

Finns det några risker med RecTech och AI?

Det finns också risker att ta hänsyn till. En av dessa risker är att användningen av AI och automatisering kan leda till diskriminering. Om systemet tränas på data som redan är bias kan det leda till att vissa grupper missgynnas. Detta kan i sin tur leda till att arbetsgivare missar potentiella kandidater som annars skulle ha varit lämpliga för jobbet.

En annan risk är att rekryteringsprocessen kan bli alltför teknikdriven och att det mänskliga elementet går förlorat. Att bygga relationer och kommunicera på ett personligt plan är viktigt i en rekryteringsprocess och det är viktigt att inte förlita sig alltför mycket på teknologi.

För att minimera riskerna och dra nytta av fördelarna med rectech är det viktigt att arbetsgivare är medvetna om de potentiella riskerna och ser till att implementera systemen på ett ansvarsfullt sätt. Det är också viktigt att ha en balans mellan teknologi och mänskliga relationer.

Sammanfattningsvis kan RecTech vara ett användbart verktyg för arbetsgivare som vill effektivisera sin rekryteringsprocess. Men det är viktigt att vara medveten om riskerna och att använda teknologin på ett ansvarsfullt sätt. På så sätt kan RecTech hjälpa arbetsgivare att hitta de bästa kandidaterna på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt.

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!