Fem tidstjuvar som enkelt kan elimineras i rekryteringsprocessen

Hur hanterar du att rekryteringen drar ut på tiden?

1. Investera i ett enkelt och användarvänligt rekryteringsverktyg

Ett digitalt rekryteringsverktyg kan spara otroligt mycket tid och effektivisera rekryteringsarbetet avsevärt. I rekryteringsverktyget kan du strukturera upp hela processen och samla all information om kandidaterna på ett och samma ställe. Flera kollegor kan involveras i rekryteringsprocessen och ni kan enkelt kommunicera med varandra direkt i plattformen. På så sätt kan ni undvika tidsödande e-postmeddelanden och telefonsamtal.

2. Formulera alltid en kravprofil för tjänsten

En kravprofil anger vilken typ av person ni vill rekrytera, både vad gäller personliga egenskaper, formella meriter och erfarenheter. Använd rekryteringsprofilen som bas för hela rekryteringsarbetet, annars är det lätt hänt att man låter kandidater som inte uppfyller grundkriterierna gå vidare i rekryteringsprocessen, trots att de inte motsvarar den profil ni söker.

3. Automatisera bekräftelsemejlen till kandidaterna

Alla kandidater som söker ett jobb vill förstås ha en bekräftelse på att deras ansökan tagits emot. Kandidater som inte får bekräftelse via mejl eller sms tenderar att istället ringa till arbetsgivaren. Automatiserade bekräftelsemejl förebygger den typen av telefonsamtal och skapar trygghet för kandidaten.

4. Använd smarta funktioner för masskommunikation till kandidater

En rekryteringsprocess inkluderar mycket masskommunikation via mejl eller sms. Med ett rekryteringsverktyg med en funktion för masskommunikation behöver du inte uppfinna hjulet på nytt. En effektiv masskommunikation förebygger telefonsamtal med likartade frågor från kandidater, vilket kan spara otroligt mycket tid.

5. Strukturera upp rekryteringsprocessen i flera steg

Genom att tydligt definiera rekryteringsprocessens olika steg sparar du mycket tid för er som arbetsgivare och kandidaten. Tydliggör vilka frågebatterier och tester ni ska använda och hur flödet för kandidaten ska se ut. Med stöd av ett bra rekryteringsverktyg kan du enkelt skapa ett flöde för kandidaterna, från första intervju till rekrytering och onboardingprocess.

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!