Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Kandidater oroliga för diskriminering när de söker nytt jobb

En undersökning som Workspace Recruit har tagit fram visar att många är oroliga för att inte behandlas likvärdigt i en rekryteringsprocess på grund av faktorer som kön, namn eller ålder. Att ha ett annorlunda namn är något som många är rädda för ska hindra dem från att gå vidare i en process. Samma sak gäller ålder där så många som 17 procent av kvinnorna svarar att de är oroliga att bli diskriminerade på grund av sin ålder. Vidare visade undersökningen att dubbelt så många kvinnor som män är oroliga för diskriminering på grund av kön när de söker nytt jobb.

-Vi på Workspace Recruit tycker det är givet att alla ska känna sig trygga med att de hanteras likadant som alla andra som söker samma jobb. Det är tydligt att det finns ett stort behov av verktyg som kan öka kandidatens känsla av att behandlas likvärdigt och schysst. Med hjälp av vårt verktyg går det exempelvis att anonymisera ansökningarna för att screena fram rätt kandidat baserat på kompetens snarare än faktorer som ålder, kön och bakgrund, säger Jenny Sandén, marknadschef på Workspace Recruit.  

 

Nedan är ett utdrag av de svar som undersökningen gav, för att ta del av hela undersökningen kontakta Jenny Sandén, Marknadschef, Workspace Recruit.

Svar                                                           Totalt  Kvinna  Man
Att bli negativt bemött på grund av ålder 16% 17% 15%
Att bli negativt bemött på grund av kön 4% 6% 3%
Att bli negativt bemött på grund av namn 5% 6% 5%

 

Vill du också rekrytera kompetensbaserat? Läs mer och boka en demo här!

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!