Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Digital kompetensbaserad rekrytering

En rekryteringsprocess som slutar i en perfekt match mellan kandidat och företag är den självklara målsättningen för en rekryterare, med en digital kompetensbaserad rekrytering når man dit på ett effektivt, lönsamt och fördomsfritt sätt. Men hur fungerar det egentligen?

Kompetensbaserad rekrytering med digitalt verktyg

 

”First impressions last”, du har alltså 7 sekunder på dig att göra ett första intryck som kommer att avgöra vilka förväntningar och tankar motpartnern kommer ha gentemot dig. Det landar ofta på hur personen för sig, om hen håller ögonkontakt och tråkigt nog ens egna fördomar. En kompetensbaserad rekrytering skärmar av och visar endast det essentiella och låter inte en rekryterares egna åsikter och fördomar ta plats. 

Några intressanta exempel på hur man kan gå tillväga för att rekrytera efter kompetens kan vara att kandidatens namn, kön eller ålder anonymiseras och att man endast utgår personens kompetenser. För att kunna matcha företagets förväntningar kan en bra sak att göra vara att utgå efter behovsanalysen och skapa några frågor personen kan besvara.  

 

Om du är nyfiken och vill veta mer om kompetensbaserad rekrytering, hör gärna av dig så besvarar vi de frågor eller funderingar du kan tänkas ha. 

kontakta mig

Vill du att vi kontaktar dig och berättar om våra lösningar? Fyll i formuläret så hör vi av oss!

Boka demo

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit? Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att hitta rätt kandidat!