Digital kompetensbaserad rekrytering

En rekryteringsprocess som slutar i en perfekt match mellan kandidat och företag är den självklara målsättningen för en rekryterare, med en digital kompetensbaserad rekrytering når man dit på ett effektivt, lönsamt och fördomsfritt sätt. Men hur fungerar det egentligen?

Kompetensbaserad rekrytering med digitalt verktyg

”First impressions last”, du har alltså 7 sekunder på dig att göra ett första intryck som kommer att avgöra vilka förväntningar och tankar motpartnern kommer ha gentemot dig. Det landar ofta på hur personen för sig, om hen håller ögonkontakt och tråkigt nog ens egna fördomar. En kompetensbaserad rekrytering skärmar av och visar endast det essentiella och låter inte en rekryterares egna åsikter och fördomar ta plats. 

Några intressanta exempel på hur man kan gå tillväga för att rekrytera efter kompetens kan vara att kandidatens namn, kön eller ålder anonymiseras och att man endast utgår personens kompetenser. För att kunna matcha företagets förväntningar kan en bra sak att göra vara att utgå efter behovsanalysen och skapa några frågor personen kan besvara.  

Om du är nyfiken och vill veta mer om kompetensbaserad rekrytering, hör gärna av dig så besvarar vi de frågor eller funderingar du kan tänkas ha. 

Dela blogginlägget

mer på ämnet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få uppdateringar från bloggen direkt i din inkorg!

Följ oss på sociala medier

Ja tack! jag vill ta del av sommarerbjudandet!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Vi hör av oss så snart vi kan!

hybrid

kontakta mig!

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan!

Tack !

Härligt att du är nyfiken på vårt rekryteringsverktyg.
Vi hör av oss så snart vi kan och bokar in en tid som passar. Vi hörs!

hybrid

boka demo !

Vill du ha en rundtur av Workspace Recruit?
Boka en demo så visar vi dig hur enkelt det kan vara att rekrytera!